Μέσι - Μπαρτσελόνα: Ντέρμπι κόντρα στην Εσπανιόλ, 15 χρόνια μετά το ντεμπούτο (vid)

Gazzetta team
Μέσι - Μπαρτσελόνα: Ντέρμπι κόντρα στην Εσπανιόλ, 15 χρόνια μετά το ντεμπούτο (vid)

bet365

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι κοντράρεται ξανά στην έδρα της Εσπανιόλ, στο καταλανικό ντέρμπι, που είχε σημάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα το 2004.

Οι απανταχού φίλαθλοι μπορούν να επισύρουν πολλά στον Φρανκ Ράικαρντ, για το εύρος και την ικανότητα του ως προπονητή. Για ένα όμως θα πρέπει να είναι πάντα ευγνώμονες. Χάρη σε εκείνον, ο Λιονέλ Μέσι πήρε την πρώτη του ευκαιρία για να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, στις 16 Οκτωβρίου του 2004 και το καταλανικό ντέρμπι με αντίπαλο την Εσπανιόλ.

Τότε θεωρείτο ένα από τα νέα ταλέντα που προετοίμασε η Μασία. Πλέον, φαντάζει ως GOAT στα μάτια της πλειονότητας των φανς. Ποιος θα το περίμενε εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ ότι έβλεπε μπροστά του το επόμενο μνημειώδες όνομα της ποδοσφαρικής ιστορίας, όταν ο Μέσι περνούσε ως αλλαγή στη θέση του Ντέκο, οκτώ λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης;

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, έχοντας εξελιχθεί σε θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πόσο μάλλον των Μπλαουγκράνα, ο Αργεντίνος «μάγος» επιστρέφει στο γήπεδο της μισητής συμπολίτισσας, σε νέα πλέον δεκαετία, αυτή του 2020, αλλά με το στάτους που τον χαρακτηρίζει να μένει απαράλλακτο.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, πέρα από όλα τα ρεκόρ που σημείωσε, ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε και σε 25 ντέρμπι Καταλονίας, πάντα σε επίπεδο La Liga και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία φορά η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε (17 νίκες, 7 ισοπαλίες).

Δείτε σκηνές από το ντεμπούτο του Λίο Μέσι με τα μπλαουγκράνα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα