Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-1: Όρθια και στην Ανδαλουσία (vid)

Gazzetta team
Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-1: Όρθια και στην Ανδαλουσία (vid)

bet365

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε με όφελος και από το «Σαντσέθ Πιθχουάν» απέναντι στη Σεβίλλη (1-1) και πλησίασε την εξάδα. Έσωσε την Βαγιαδολίδ ο Ουνάλ κόντρα στη Λεγανές.

Η νέα χρονιά βρήκε μοιρασμένες τις εντυπώσεις στο δυνατό παιχνίδι της Ανδαλουσίας, με την Σεβίλλη να χάνει για δεύτερο σερί ματς βαθμό ή βαθμούς στην έδρα της και να δέχεται το «στοπ» από την Μπιλμπάο.
Η Αθλέτικ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καπά μόλις στο 15', βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Ζουλιέν Λοπετέγκι. Ωστόσο, προσέφερε την ισοφάριση στους γηπεδούχους με αυτογκόλ του Νούνιες στο 60' και έχασε την ευκαιρία να φύγει με το σπουδαίο διπλό, αλλά ακόμα κι έτσι εγκαινίασε το 2020 όπως τελείωσε το 2019, με ισοπαλία, δηλαδή, στην έδρα μιας εκ των πρώτων τριών της βαθμολογίας (μετά το ματς με την Ρεάλ).
Έτσι, οι Βάσκοι έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίκσονται έστω και προσωρινά στο -1 από την 6η Χετάφε, ενώ αντίθετα η Σεβίλλη κινδυνεύει πλέον να βρει συγκάτοικο στην 3η θέση και τους 35 βαθμούς την Ατλέτικο Μαδρίτης, αν εκείνη νικήσει εντός έδρας την Λεβάντε.


Έσωσε την Βαγιαδολίδ ο Ουνάλ
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Βαγιαδολίδ, η οποία γλίτωσε την ήττα από την προτελευταία Λεγανές και μάλιστα εντός έδρας (2-2). Μέσα στο πρώτο τέταρτο σημειώθηκαν τρία τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δις το προβάδισμα, με τον Μπράιθουεϊτ στο 4' και τον Ρόκε Μέσα στο 13' και τον Ενές Ουνάλ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 8'. Ο ίδιος ήταν εκείνος που θα έφερνε το ματς στα ίσα και οριστικά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 79', με το οποίο έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ η Λεγανές έπιασε προσωρινά την 18η Θέλτα στους 14 βαθμούς και είναι μόλις έναν βαθμό από τις θέσεις εκτός ζώνης υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα