Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 5-2: Πρώτη ξανά με… χρυσή μπάλα (vid)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 5-2: Πρώτη ξανά με… χρυσή μπάλα (vid)

bet365

Αφού ο Λιονέλ Μέσι παρουσίασε την 6η του Χρυσή Μπάλα στο Καμπ Νόου, στη συνέχεια την αποτύπωσε στο χορτάρι με άλλο ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ επί της Μαγιόρκα (5-2) και η Μπαρτσελόνα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της La Liga.

Το απόλυτο σύμβολο στη νεότερη και μη ιστορία της δεχόταν άλλη μια τιμητική αναγνώριση.

Μπροστά στο κοινό που τον λατρεύει σαν Θεό, ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε μακριά από τα φώτα της επίσημης τελετής, αλλά υπό τους προβολείς του Καμπ Νόου, την έκτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, από τα χέρια μάλιστα των δύο γιων του.

Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, αυτή η βραδιά να μην είναι ανάλογα… χρυσοποίκιλτη για την Μπαρτσελόνα στο τέλος της;

Οι «μπλαουγκράνα», στην καλύτερη εμφάνιση τους στη σεζόν, συμβάδισαν με την επίδοση του Αργεντίνου «αστέρα» τους, ο οποίος μετατράπηκε ξανά σε μηχανή χατ-τρικ, οδηγώντας τους στη νίκη με 5-2 επί της αξιόμαχης Μαγιόρκα και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η παράσταση των γκολ κλιμακώθηκε. Ο Γκριεζμάν έσυρε πρώτος τον χορό, μόλις στο 7’, με ωραίο σκαφτό σουτ μετά από απευθείας μεταβίβαση του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος έγινε ο μοναδικός κίπερ στην Ευρώπη φέτος με δύο ασίστ.

Από τον Γάλλο άσο, η σκυτάλη παραδόθηκε αναπόφευκτα στον έναν και μοναδικό Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος, με δύο κατ’εξοχήν σουτ του ρεπερτορίου του, το έκανε πάλι να φαίνεται απλό και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με γκολ στο 17’ και το 41’ (είχε μειώσει προσωρινά ο Μπούντιμιρ στο 35’).

Και με την Μπάρτσα να έχει αποκτήσει καταιγιστικό ρυθμό, το απόλυτο highlight παράχθηκε από τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος στο 43’ σκόραρε ένα ανεπανάληπτης ομορφιάς και σπάνιας κλάσης τέρμα, με διαγώνιο τακουνάκι, μετά από υπέροχη κυκλοφορία των Καταλανών, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και ολοκληρώνοντας το παζλ των γκολ, κόντρα και στις 28 ομάδες, που έχει αγωνιστεί εναντίον στην La Liga.

Η απόλυτη υπογραφή του ματς, όμως, σφραγίστηκε από την φιγούρα που την συνόδεψε στην αρχή της με λάμψη. Ο Λιονέλ Μέσι αποτύπωσε μέσα στο χορτάρι γιατί κατέκτησε την 6η του Χρυσή Μπάλα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο 83’ με άλλο ένα εξαιρετικό σουτ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή. Με αυτήν την τριπλέτα του, έπιασε ακόμη ένα τεράστιο ορόσημο, καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της La Liga, 35 στο σύνολο, αφήνοντας μια για πάντα πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που σταμάτησε στα 34.

Ενδιάμεσα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπούντιμιρ είχε σκοράρει το δεύτερο προσωπικό και ομαδικό τέρμα της Μαγιόρκα, η οποία προσπάθησε επάξια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ρόλο στο μοναδικό έργο που παρουσίασε η Μπάρτσα στο κοινό της, μέσω του οποίου έπιασε θριαμβευτικά την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της La Liga, με 34 βαθμούς.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Φίρπο, Ράκιτιτς (72’ Αλενιά), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (64’ Βιντάλ), Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (84’ Γκριεζμάν).

Μαγιόρκα (Μορένο): Ρέινα, Σάστρε, Ράιγιο, Βαλιέντ, Γκάμεζ Λόπεζ, Ροντρίγκεζ, Σεβίγια (59’ Κούτσο), Μπαμπά (71’ Σένε), Φέμπας, Κούμπο, Μπούντιμιρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα