Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4: Παίρνει μπρος και είναι κορυφή (vid)

Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4: Παίρνει μπρος και είναι κορυφή (vid)

bet365

Με τον Μπενζεμά να βάζει δύο γκολ, η Ρεάλ έδωσε συνέχεια στην 6άρα επί της Γαλατασαράι και πάτησε στην κορυφή της La Liga, περιμένοντας τη Μπαρτσελόνα.

Με το 6-0 επί της Γαλατά πριν λίγες μέρες, οι Μαδριλένοι έβαλαν στον... ίσιο δρόμο την πορεία τους στον όμιλο του Champions League και άγγιξαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Λίγα 24ωρα μετά, στην έδρα της Εϊμπάρ, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε ακόμη μία ευρεία νίκη -βασικά θα μπορούσε να ρίξει κι άλλη 6άρα αν δεν είχε καθαρίσει από νωρίς- και μπήκε στον ίσιο δρόμο και στο πρωτάθλημα, αφού απολαμβάνει πλέον την 1η θέση, περιμένοντας να δει αν θα έχει ή όχι για συγκάτοικο τους Μπλαουγκράνα. Δύο γκολ ο Μπενζεμά, ευστόχησε σε 17η σερί εκτέλεση πέναλτι ο Ράμος, άνοιξε λογαριασμό ο Βαλβέρδε και όλα καλά για τη Βασίλισσα...

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, το οποίο γινόταν υπό βροχή, οι Μαδριλένοι πήραν τον έλεγχο και αφού απείλησαν στο 10' με την κοντινή προβολή του Μπενζεμά, καθάρισαν την υπόθεση λίγα λεπτά αργότερα... Στο 17' ο Γάλλος ήταν εκεί που έπρεπε -μετά τη φάση διαρκείας στην άμυνα των γηπεδούχων- για να κάνει το 0-1 με πλασέ από πλάγια και στο 19' ο Αρμπίγια ανέτρεψε τον Αζάρ, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και από εκεί ο Ράμος έκανε το 0-2. Το ματς, ουσιαστικά, είχε ήδη κριθεί και αν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό, έφυγε κι αυτή στο 27': Ανατροπή του Βάθκεθ από τον Χοσέ Ανχελ, νέο πέναλτι, 0-3 από τον Μπενζεμά και τέλος... Η ομάδα του Ζιντάν είχε ξεμπερδέψει από νωρίς κι από εκεί και πέρα αρκούσε απλά το να παραμείνει σοβαρή για να μη ξαναμπεί στο ματς η Εϊμπάρ. Και δεν ξαναμπήκε.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για κάποιο γκολ στο ξεκίνημα του β' μέρους, το οποίο ακόμη κι αν ερχόταν θα τους έδινε την ψευδαίσθηση ότι κυνηγούν κάτι, αυτό τελικά ήρθε πάλι από τη Ρεάλ. Ηταν στο 61', όταν ο Μόντριτς έστρωσε στον Βαλβέρδε κι αυτός με πλασέ από το ύψος της περιοχής ανέβασε το σκορ στο 0-4, το οποίο έμεινε ως το τέλος. Οι Μαδριλένοι, άλλωστε, δεν είχαν κάποιον προφανή λόγο για να κυνηγήσουν κι άλλα γκολ, ενώ η Εϊμπάρ ήταν προφανές πως όσο κι αν προσπαθούσε, γκολ δε θα έβαζε ακόμη κι αν έπαιζαν άλλο ένα 90λεπτο...

Εϊμπάρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Ντε Μπλάσις, Αρμπίγια, Μπίγας, Χοσέ Ανχελ, Ορεγιάνα (65' Πέδρο Λεόν), Εσκαλάντε, Ντιοπ (81' Σάρλες), Ινούι, Κίκε Γκαρθία (81' Εσπόζιτο), Σέρτζι Ενρίτς.

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (72' Ισκο), Βάθκεθ (81' Μπραχίμ), Αζάρ (72' Βινίσιους), Μπενζεμά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα