Σοσιεδάδ - Λεγανιές 1-1: Ξενερωμένη πρωτοπόρος

Σοσιεδάδ - Λεγανιές 1-1: Ξενερωμένη πρωτοπόρος

bet365

Η Σοσιεδάδ «παράτησε» δύο βαθμούς εντός έδρας κόντρα στην ουραγό Λεγανιές του Δημήτρη Σιόβα (1-1) αλλά ακόμα κι έτσι, έμεινε μόνη στην κορυφή της La Liga μετά από 17 χρόνια.

Ο κόσμος στη «Ρεάλε Αρένα» ήξερε ότι μαζευόταν απόψε για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα ως «συγκάτοικο» στην πρώτη θέση απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας. Ήξερε επίσης ότι μόνο ο βαθμός θα αρκούσε για να την δει ξανά να απολαμβάνει την κορυφή της La Liga, μετά από τη μακρινή σεζόν 2002-03, όποτε και τερμάτισε δεύτερη. Όπερ και εγένετο μετά από 96 λεπτά αγώνα, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να πετυχαίνει μεν το στόχο της αλλά να μένει δε με γλυκόπικρη γεύση αφού περιορίστηκε στο 1-1 κόντρα στην ουραγό Λεγανιές και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στο «τρίποντο» από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ιγιαραμέντι και Έντεγκααρντ, αρκέστηκαν σε μια ολική υπεροχή χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα (65-35% κατοχή) και έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κουεγιάρ ο οποίος «κατέβασε ρολά» στο πρώτο ημίχρονο με τέσσερις αποκρούσεις.

Κόντρα σε μια Λεγανιές που μπήκε αποφασισμένη να παλέψει για κάθε μπάλα και σημείωσε την πιο γρήγορη κίτρινη κάρτα της ιστορίας της (μόλις στα 1'10'' με θύτη τον Ρέθιο), οι «βασιλικοί» έσπασαν την αντίσταση με τον Μικέλ Μερίνο στο 63' ο οποίος πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα και όλα έδειξαν ότι έστω και δύσκολα θα πάρει την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, στο ντεμπούτο του έμπειρου Χαβιέ Αγκίρε στον πάγκο της ομάδας, η Λεγανιές βρήκε σφυγμό, ισοφάρισε με τον Εν Νεσίρι στο 78' ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε τον βαθμό ως το τέλος, γεγονός που θα της δώσει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας, η οποία προς το παρόν την βρίσκει στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς. Από την άλλη, οι παίκτες του Αλγουασίλ έφτασαν τους 23 βαθμούς και μέχρι να παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης (στην έδρα της Έιμπαρ) και Μπαρτσελόνα (εντός με τη Θέλτα) μπορούν να φιγουράρουν μονάχη στην κορυφή.

Σοσιεδάδ (Αλγουασίλ): Ρεμίρο, Σαλντούα, Γιορέντε, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Γιανουζάι, Ζουμπελντία, Μερίνο, Πορτού, Ογιαρθάμπαλ, Ουίλιαν Χοσέ.

Λεγανιές (Αγκίρε): Κουεγιάρ, Ροντρίγκεζ, Σιόβας, Ομερούο, Μπουστίνσα, Ροζάλες, Χοσέ Μανουέλ, Μέσα, Ρέθιο, Όσκαρ, Μπρέθουεϊτ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα