Μέσι: Κουβαλώντας... ευλογία και κατάρα μαζί (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Κουβαλώντας... ευλογία και κατάρα μαζί (vids)

bet365

Τα 32α γενέθλια του Λιονέλ Μέσι είναι δύσκολα. Ο Αργεντινός αστέρας, από τη μια έχει την ευλογία να δείχνει σε όλους ότι έχει έρθει στον πλανήτη Γη για να κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο και από την άλλη... ακόμα μια παρουσία της Αργεντινής σε μεγάλο τουρνουά ακροβατεί σε μια κλωστή...

Ακτή Ελεφαντοστού - Νότιος Αφρική με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 170+ ειδικά! (21+)

Για πολλούς, είναι ο κορυφαίος. Ο καλύτερος που έχει παρουσιαστεί ποτέ στα χρονικά του αθλήματος.

Από την άλλη, για μερικούς άλλους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καλύτερος από εκείνον γιατί έχει αποδείξει περισσότερα πράγματα σε περισσότερες ομάδες και σε περισσότερα μεγάλα τουρνουά απ' ότι το έχει κάνει ο Αργεντινός.

Αυτή η κουβέντα δεν σταματάει ποτέ και δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε όταν οι δυο τους θα έχουν αποσυρθεί, καθώς να ανακυκλώνεται η κουβέντα με τα πολλά «ναι, αλλά ο τάδε...», με αποτέλεσμα να μην προκύπτει αποτέλεσμα.

Το θέμα με τον Λιονέλ Μέσι, που σήμερα, 24 Ιουνίου, κλείνει τα 32 του χρόνια και κάνει όλο τον κόσμο να καταλαβαίνει πως τόσο εκείνος, όσο και ο Κριστιάνο, σιγά – σιγά μεγαλώνουν σε τέτοιο βαθμό που ο χρόνος τους στο ποδόσφαιρο ελαττώνεται, βρίσκεται ακριβώς στη μέση μιας κατάστασης που περιλαμβάνει τεράστια ευλογία και... ίδιου μεγέθους κατάρα.

Από τη μια, είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Φτάνοντας στη Βαρκελώνη μικρό παιδάκι, όταν οι άνθρωποι της ομάδας τον εμπιστεύθηκαν για να τον βοηθήσουν και με το ορμονικό του ζήτημα με το ύψος, ο Λιονέλ Μέσι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να γράψει... τόμους ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει έξι Χρυσά Παπούτσια και ο πρώτος που είχε φτάσει στις πέντε Χρυσές Μπάλες προτού τον ισοφαρίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να σκοράρει 73 φορές μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο (!) και να σημειώσει 91 σε ένα ημερολογιακό έτος. Ασταμάτητος, ακούραστος, αδύνατο για τον οποιονδήποτε να βρει τρόπο να του βάλει εμπόδια.

Με σύνολο 685 αναμετρήσεων, 603 τερμάτων και 251 ασίστ, είναι ο GOAT. Για ορισμένους. Δεν ασπάζονται όλοι την ίδια άποψη.

Έχει μαζέψει 34 τίτλους, εκ των οποίων 10 πρωταθλήματα Ισπανίας και 4 Champions League. Έχει συμπεριληφθεί 12 φορές στην κορυφαία 11άδα από τη FifPro και έχει στον λογαριασμό του τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της LaLiga, όπως επίσης και στα χρονικά των clasico απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει και ο Μέσι... της Αργεντινής. Ο ποδοσφαιριστής που ουσιαστικά διαδέχθηκε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και κλήθηκε να τον ξεπεράσει σε επίπεδο επιτυχιών για την ποδοσφαιρική εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έχει επιδείξει τρομερή αδυναμία. Είτε λόγω των προπονητών που έχουν βρεθεί στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είτε λόγω της τρομερής αδυναμίας των διεθνών Αργεντίνων να παίξουν μαζί, είτε λόγω... της κατάρας που κυνηγάει την «αλμπισελέστε» εδώ και πολλά χρόνια.

Όλο το αργεντίνικο έθνος περιμένει από τον Μέσι να κάνει το κάτι παραπάνω κι εκείνος, την κρίσιμη στιγμή, πάντοτε εμφανίζεται κατώτερος των προσδοκιών. Ή απελπιστικά μόνος σε μια κατάσταση που όσο κι αν την πάρει... προσωπικά, δεν θα βγάλει πουθενά σε ένα παιχνίδι που είναι ομαδικό. Ναι μεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ της «αλμπισελέστε», ναι μεν έχει ξεπεράσει σε αυτό το κομμάτι τους Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Μαραντόνα, ναι μεν στηρίζονται όλοι πάνω του κι εκείνος το παίρνει επ' ώμου τιμώντας τη φανέλα με το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο, ωστόσο, η εθνική Αργεντινής τον «λυγίζει». Προσπαθεί... με λύσσα να κάνει όλα τα πράγματα σωστά και βλέπει συνεχώς τα «χαστούκια» να έρχονται το ένα μετά το άλλο... Έφτασε σε σημείο να «σπάσει» και ν' αποσυρθεί προσωρινά, αποκαλύπτοντας πως ακόμα και ο γιος του τον ρωτούσε γιατί τον... κατέστρεφαν τα media και οι εφημερίδες κάθε φορά που έχανε με την εθνική ομάδα.

Φέτος, κάνει ακόμα μια προσπάθεια στο Κόπα Αμέρικα επί βραζιλιάνικου εδάφους και πάλι... έπρεπε να έρθει επαγγελματική νίκη (2-0) επί του Κατάρ για να προκριθεί η Αργεντινή. Πάλι τα ίδια. Πάλι μόνος. Πάλι με εμφανίσεις κατώτερες των προσδοκιών.

Γι' αυτό γίνονται δύσκολα τα γενέθλιά του γι' ακόμα μια χρονιά είναι δύσκολα, από τη στιγμή που ακόμα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και ολοκλήρωσε μια σεζόν νωρίτερα με τρομερό αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League με πλεονέκτημα τριών τερμάτων από το πρώτο ματς. Βίωσε κι εκείνος τον νόμο του Άνφιλντ, άλλωστε...

Όπως και να 'χει, χρόνια πολλά, τεράστιε Λιονέλ Μέσι!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα