Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-0: Οι Μπλαουγκράνα στέλνουν τη Βαλένθια στο Champions League (vid)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-0: Οι Μπλαουγκράνα στέλνουν τη Βαλένθια στο Champions League (vid)

bet365

Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της, η αδιάφορη Μπάρτσα νίκησε 2-0 τη Χετάφε και έδωσε στις Νυχτερίδες την ευκαιρία να ανέβει 4η. Μεγάλη μάχη για το... σεντόνι, το Europa League και την παραμονή.

Η Χετάφε πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν στην ιστορία της στη La Liga. Ωστόσο, όσο ανόρεχτη κι αν ήταν μετά τον ιστορικό αποκλεισμό της με τεσσάρα από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, η Μπαρτσελόνα ανέκοψε την πορεία της προς το θαύμα. Το γκολ του Βιδάλ (39') άνοιξε στους Μπλαουγκράνα τον δρόμο για τη νίκη με 2-0. Αφού η Χετάφε είχε δοκάρι στο 88', ο Μέσι... άγγιξε το 35ο γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά τελικά ο Ντακονάμ ήταν αυτός που άθελα του σκόραρε εις βάρος της ομάδας του (90') και η Μπάρτσα που ούτως ή άλλως έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, έδωσε χαρά στη Βαλένθια, η οποία με τη δική της νίκη, ανέβηκε εκείνη 4η στην ισοβαθμία.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Ράκιτιτς (62' Αλενιά), Κουτίνιο (69' Ρουίθ), Μέσι, Μάλκομ (78' Σεμέντο)

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς): Σορία, Σουάρες, Καμπρέρα, Φουλκιέ (76' Σάιθ), Ντακονάμ, Ολιβέρα, Σιμπασάκι (46' Πορτίγιο), Μαξίμοβιτς, Αραμπάρι, Ανχελ (86' Ντούρο), Χόρχε Μολίνα.


ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ, ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΣΕΒΙΛΛΗ
Αφού λοιπόν ο τίτλος έχει κριθεί, το αμέσως επόμενο σημαντικό στην Ισπανία είναι η 4η θέση, που παραμένει ανοικτή και τη διεκδικούν τρεις ομάδες. Η Βαλένθια που καθάρισε 3-1 την Αλαβές, η οποία μάλιστα προηγήθηκε με τον Τσίμο Ναβάρο (12'). Σολέρ (29'), Μίνα (34') και Γκαμεϊρό (68') χάρισαν όμως στους γηπεδούχους την ανατροπή, η οποία έστειλε την ομάδα τους στους 58 βαθμούς, όπου νικάει στην ισοβαθμία τη Χετάφε. Με δύο βαθμούς λιγότερους ακολουθεί η Σεβίλλη, που ακόμα ελπίζει, καθώς πήρε πολύτιμο βαθμό με το 1-1 στην Ατλέτικο (30' Κόκε – 70' Σαράμπια) και θα το παλέψει μέχρι το φινάλε, αν και πλέον είναι πολύ δύσκολα για εκείνη.

ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΘΛΕΤΙΚ
Η Μπιλμπάο επιβλήθηκε με 3-1 της Θέλτα και έχει τα πάντα στο χέρι της για την 7η θέση που θα οδηγήσει στην Ευρώπη. Βέβαια, το έργο των Βάσκων δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την Σεβίλλη και υστερούν στην πιθανή ισοβαθμία τόσο με την Σοσιεδάδ, που κέρδισε με 3-1 την Ρεάλ, όμως και με την Εσπανιόλ, που επιβλήθηκε με 2-0 της Λεγανές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα βαθμό ή να έρθουν ισόπαλοι οι αντίπαλοί της, που αγωνίζονται μαζί στο φινάλε στην Βαρκελώνη.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ Η ΧΙΡΟΝΑ
Στη μάχη της ουράς η Βιγιαρεάλ σώθηκε μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Έιμπαρ, καθώς την ίδια στιγμή η Λεβάντε έκανε μεγάλη ανατροπή και κέρδισε με 2-1 την Χιρόνα με γκολ του Μπάρντι στο 86’. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται ένα θαύμα την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνουν στην κατηγορία, ακόμη και αν η Θέλτα ηττήθηκε με 3-1 από την Μπιλμπάο.

Τα αποτελέσματα
Αθλ. Μπιλμπάο – Θέλτα 3-1

Ατλ. Μαδρίτης – Σεβίλλη 1-1

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-0

Χιρόνα – Λεβάντε 1-2

Λεγανές – Εσπανιόλ 0-2

Βαγιεκάνο – Βαγιαδολίδ 1-2

Μπέτις – Ουέσκα 2-1

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

Βαλένθια – Αλαβές 1-1

Βιγιαρεάλ – Εϊμπάρ 1-0

Τελευταία αγωνιστική (18/05)
Αλαβές – Χιρόνα
Θέλτα – Βαγιεκάνο
Εσπανιόλ – Σοσιεδάδ
Χετάφε – Βιγιαρεάλ
Ουέσκα – Λεγανές
Σεβίλη – Αθλ. Μπιλμπάο
Λεβάντε – Ατλ. Μαδρίτης
Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις
Βαγιαδολίδ - Βαλένθια

 

LA LIGA Τελευταία Νέα