Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-0

Gazzetta team
Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-0

bet365

Οι πρωταθλητές Μπλαουγκράνα έπαιξαν με πολλές αλλαγές και η Θέλτα το εκμεταλλεύτηκε και με γκολ των Μάξι Γκόμες και Ιάγο Ασπας έκανε μεγάλο βήμα παραμονής.

Με το πρωτάθλημα να έχει κατακτηθεί και με τη ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League με τη Λίβερπουλ να ακολουθεί, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε κανένα λόγο να επιβαρύνει την ομάδα του. Ετσι, η Μπάρτσα παρατάχθηκε στο Balaidos με πολλές αλλαγές και η Θέλτα το εκμεταλλεύτηκε για να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο, το οποίο βασικά έψαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, πλην του τραυματισμού του Ντεμπελέ στο 6', αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι το έψαξαν περισσότερο.

Η ομάδα του Φραν Εσκριμπά είδε το VAR να της ακυρώνει στο 50' το γκολ του Αραούχο για οφσάιντ αλλά στο 67' όλα ήταν νόμιμα τόσο στη σέντρα του Μπουντεμπούζ όσο και στην εκτέλεση του Μάξι Γκόμες, ο οποίος έγραψε το 1-0. Οι Καταλανοί πήραν την μπάλα στη συνέχεια αλλά δεν ανέβασαν ποτέ ρυθμό -ενδεχομένως να μην μπορούσαν κιόλας με αυτούς που είχαν στην 11άδα- και η Θέλτα κλείδωσε το τρίποντο στο 88', όταν ο Ουμτιτί έκανε χέρι και ο Ιάγο Ασπας από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Θέλτα (Φραν Εσκριμπά): Ρούμπεν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Αραούχο, Καμπράλ, Ολάθα, Μπουντεμπούζ (85' Σάντσες), Οκάι Γιοκουσλού, Λομπότκα, Μπουφάλ (71' Μέντες), Μάξι Γκόμες (92' Μπελτράν), Ιάγο Ασπας.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλσεν, Τοντιμπό (69' Μουρίγιο), Ουμτιτί, Βερμάελεν, Βαγκέ, Κάρλες Αλενιά, Αρτούρ (62' Βιδάλ), Πουτς, Μάλκομ, Μπόατενγκ, Ντεμπελέ (6' Κογιάδο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα