Ζιντάν: Τα ρεκόρ του στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ζιντάν: Τα ρεκόρ του στην Ρεάλ Μαδρίτης

Αντώνης Σαούλης
Ζιντάν: Τα ρεκόρ του στην Ρεάλ Μαδρίτης

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας φτάσει το legacy του σε άλλο επίπεδο με τα ρεκόρ που πρόλαβε να σπάσει με την «Βασίλισσα».

Mετά από 284 μέρες ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζιζού έχοντας κατακτήσει το τρίτο σερί Champions League -κάτι το οποίο έχει καταφέρει μόνο αυτός στην ιστορία του αθλήματος- στις 31 Μαΐου σε μια συνέντευξη Τύπου παραιτήθηκε από τους «μερένγκες».

284 μέρες μετά λοιπόν ο Γάλλος είναι ξανά ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μένει να δούμε τι άλλο μπορεί να καταφέρει. Γιατί στα 2.5 χρόνια του ως προπονητής των «μπλάνκος» πέτυχε κάποια σπουδαία ρεκόρ, τα οποία δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει ο ίδιος ή κάποιος άλλος προπονητής.

Ο Ζιντάν πρόλαβε και κατέκτησε 9 τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα έγινε ο προπονητής στην ιστορία των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων που κατέκτησε τόσο γρήγορα 9 τίτλους με έναν σύλλογο. Ναι, πιο γρήγορα και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ζιντάν κατέκτησε:
3 Champions League
2 Ευρωπαϊκά Super Cup
2 Παγκόσμια Συλλόγων
1 Πρωτάθλημα Ισπανίας
1 Supercopa Ισπανίας

Εννιά τίτλους σε 875 μέρες! Οπερ σημαίνει πως ο Ζιντάν σήκωνε μια κούπα κάθε 97 μέρες! Η αν θέλετε καλύτερα ένα τρόπαιο κάθε 16.5 ματς.
Σε αυτό το διάστημα ο Γάλλος κατέκτησε τους 9 από τους 13 διαθέσιμους τίτλους...


Ο Ζιντάν είχε:
149 αγώνες
105 νίκες
28 ισοπαλίες
16 ήττες

43 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ
393 γκολ υπέρ
159 γκολ κατά
+234 διαφορά τερμάτων

Το win ratio βρίσκεται στο εκπληκτικό 70.5%! Οι 104 νίκες στα 149 ματς σημαίνει πως ο Ζιντάν μάζευε 2.3 πόντους ανά παιχνίδι...

Εγραψε ιστορία όμως και στην Ισπανία. Εκτός δηλαδή από τα 3 σερί Champions League, η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν έμεινε αήττητη για 40 σερί ματς κι έσπασε το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα που ήταν 39.

Η λογική λέει πως η δεύτερη θητεία του θα χαλάσει κάποια από τα ρεκόρ του. Ομως αν υπάρχει μια πρόκληση για τον Ζιζού, αυτή είναι η μεγαλύτερη. Να δείξει ότι μπορεί να επαναφέρει την Ρεάλ στην κορυφή...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα