Από όταν ο Μέσι έδωσε τη φανέλα στον μικρό Μουρτάζα, η ζωή του «καταστράφηκε» (vid)

Από όταν ο Μέσι έδωσε τη φανέλα στον μικρό Μουρτάζα, η ζωή του «καταστράφηκε» (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Από όταν ο Μέσι έδωσε τη φανέλα στον μικρό Μουρτάζα, η ζωή του «καταστράφηκε» (vid)

bet365

Εφιάλτης έχει γίνει η ζωή του μικρού, Μουρτάζα Αχμάντι, από τη μέρα που έγινε γνωστή η ιστορία του εξαιτίας μιας... φανέλας που είχε φτιάξει από σακούλα ώστε να ονειρεύεται πως είναι ο Λιονέλ Μέσι. Πλέον, με τους Ταλιμπάν να δυναμώνουν στην Καμπούλ, η μητέρα του 7χρονου Αφγανού κάνει έκκληση στον Αργεντινό αστέρα να βοηθήσει τον γιο της!

Η ιστορία του μικρού Μουρτάζα «ταξίδεψε» στον κόσμο, τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο πιτσιρίκος εθεάθη να παίζει μπάλα με μια φανέλα του Μέσι, φτιαγμένη από σακούλα...

Ο «μάγος» των Καταλανών, είδε το θέμα και του έστειλε δυο φανέλες με την υπογραφή του, μια μπάλα και συνάντησε τον μικρό σε επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στη Ντόχα, τον Δεκέμβρη του 2016.

Έκτοτε, η ζωή του Μουρτάζα και των γονιών του διατρέχει συνεχώς κίνδυνο, αφού ο 7χρονος έχει στόχος απαγωγής με το σκεπτικό πως ο Μέσι θα συγκινηθεί και θα δώσει πολλά χρήματα για να σωθεί το παιδί, ενώ, οι Ταλιμπάν έχουν φτάσει στην περιοχή Jaghori της πόλης Ghazni όπου και μεγάλωσε ο Μουρτάζα.

Χρειάστηκε να τον πάει ο πατέρας του στην πόλη Bamyan και να τον αφήσει εκεί, προτού τελικά φτάσει μαζί με τη μητέρα του στην Καμπούλ, με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά πιο ασφαλής.

Και πάλι, όμως, η μάνα του παιδιού είναι ανήσυχη αφού είναι πιθανό πλέον ν' αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός από το Αφγανιστάν και να δυναμώσουν οι Ταλιμπάν και για τον λόγο αυτό κάνει έκκληση στον Λιονέλ Μέσι να βοηθήσει τον Μουρτάζα να φύγει από τη χώρα για να σωθεί...

«Δεν βγαίνει καν από το σπίτι. Δεν μπορεί... Είναι επικίνδυνα και κινδυνεύει η ζωή του. Θα ήθελα ο Μέσι να πάρει από εδώ τον Μουρτάζα για να έχει μέλλον...» ήταν τα λόγια της μητέρας του παιδιού, Σαφίκα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα