Ένα ημίχρονο και... καλή χρονιά! (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ένα ημίχρονο και... καλή χρονιά! (vid)

bet365

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-0 της Θέλτα, παρέμειναν στην κορυφή και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το 2018!

Μόλις 45 λεπτά έφτασαν για την Μπαρτσελόνα για να κερδίσει την Θέλτα και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2018. Οι Καταλανοί χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν επικράτησαν με 2-0 φτάνοντας τους 37 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ατλέτικο Μαδρίτης που κέρδισε δύσκολα την Εσπανιόλ (1-0) και 6 από την Σεβίλη που παίζει αύριο εκτός έδρας με την Λεγανές.

Ντεμπελέ, Μέσι και τέλος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ανήκε εξολοκλήρου στην Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να μπαίνουν δυνατά και μόλις στο 10' να ανοίγουν το σκορ με τον Ντεμπελέ. Οι Μέσι και Άλμπα έκρυψαν την μπάλα, ο Αργεντίνος έκανε το σουτ, ο Μπλάνκο έδιωξα άσχημα και ο Γάλλος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε λίγο, με την Μπαρτσελόνα να κρατάει άνετα πίσω, αν και στο 19' υπήρξε φάση που σίγουρα σηκώνει συζήτηση. Ο Λεγκλέ φαίνεται να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, με τον διαιτητή να μην δίνει πέναλτι, αλλά ούτε να ειδοποιείται από τους συναδέλφους του να δει το var.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η πιο σημαντική στιγμή για την ομάδα του Βίγκο που ναι μεν προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, ξεπέρασε σε πάσες την μεγάλη της αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα της, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Έτσι φτάσαμε στο 45' όταν μπήκε ένα ακόμα γκολ σήμα κατατεθέν των Καταλανών. Ο Μπούσκες βρήκε εξαιρετικά τον Άλμπα, αυτός έβγαλε φοβερή ασίστ στον Μέσι και ο Αργεντίνος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ξεκούραση...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό θέλοντας να κρατήσουν το 2-0 και το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά ως εκεί. Το σημαντικότερο μάλιστα στην επανάληψη ήταν η αποθέωση που υπήρξε στον Άσπας όταν αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Έτσι το 2-0 παρέμεινε με την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της La Liga.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (86' Αλενιά), Βιδάλ (63' Αρτουρ), Ντεμπελέ (68' Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες.

ΘΕΛΤΑ: Ρουμπέν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Αραούχο, Κόστας, Ματσάν, Γιοσουκλού (46' Λόμποτκα), Χοθαμπέντ, Μπουφάλ (76' Σίστο), Μπράις Μέντες, Μάξι Γκόμες, Ιάγο Άσπας (52' Μπελτράν).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα