Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

bet365

To Derbi Madrileño έμεινε στο 0-0, Ρεάλ και Ατλέτικο φοβήθηκαν, δεν πήραν ρίσκα, με την πρώτη να παραμένει στην κορυφή και την δεύτερη να μην χάνει για έκτη σερί φορά εκεί μέσα για τη La Liga.

Η Μπαρτσελόνα νωρίτερα είχε γκελάρει ξανά. Ηταν η ευκαιρία τους. Η Ρεάλ με νίκη θα βρισκόταν μόνη 1η, ενώ η Ατλέτικο αντίστοιχα θα έπιανε τους Μπλαουγκράνα στην κορυφή. Τελικά δεν πανηγύρισε κανείς. Οπως και κανείς δεν πήρε το μεγάλο ρίσκο να παίξει επιθετικά. Χουλέν Λοπετέγκι και Ντιέγο Σιμεόνε ασχολήθηκαν πρωτίστως με το να μην ηττηθούν κι αυτό ήταν που κατάφεραν. Το 0-0 ήταν δίκαιο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικό τους τα πρώτα 45 λεπτά και τους γηπεδούχους το κουμάντο στην επανάληψη.

Οι Ροχιμπλάνκος μπήκαν δυνατά και ήταν ο Κουρτούα που έβγαλε δύο σπουδαία τετ α τετ απέναντι σε Γκριεζμάν (18') και 37'). Ενδιάμεσα είχε απειλήσει με καλό πλασέ ο Μπέιλ, ο οποίος όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης αποχώρησε μάλλον με θλάση και προστέθηκε στις απουσίες των Ισκο, Μαρσέλο. Η είσοδος του Θεμπάγιος στη θέση του βελτίωσε θεαματικά την εικόνα των Μερένγκες που πίεσαν.

Στο 66' ήταν η σειρά του Ομπλάκ να βγάλει τετ α τετ απέναντι στον Ασένσιο. Μεγάλη φάση δεν υπήρξε ξανά μέχρι το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να... μαντρώνονται για το Χ και να το παίρνουν σχετικά εύκολα, κάνοντας κάτι ιστορικό στη La Liga. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μείνει αήττητη όπως η Ατλέτικο για έξι σερί αγώνες εκεί μέσα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουλέν Λοπετέγκι): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Νάτσο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (82' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ (46' Θεμπάγιος), Ασένσιο, Μπενζεμά (88' Βινίσιους)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Ρόδρι (84' Κάλινιτς), Κόκε, Σαούλ, Λεμάρ (60' Κορέα), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (68' Παρτέι).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα