Στην Primera Division η Ράγιο Βαγιεκάνο! (vid)

Στην Primera Division η Ράγιο Βαγιεκάνο! (vid)

Θάνος Σαρρής
Στην Primera Division η Ράγιο Βαγιεκάνο! (vid)

bet365

Έπειτα από δύο σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, η Ράγιο Βαγιεκάνο επικράτησε 1-0 της Λούγο και εξασφάλισε την επσιτροφή της στην Primera. Πέντε ομάδες από τη Μαδρίτη για πρώτη φορά στη La Liga!

Ήταν την περίοδο 2015-16. Οι 38 βαθμοί που συγκέντρωσε η Ράγιο Βαγιεκάνο δεν ήταν αρκετοί, καθώς η Σπόρτινγκ είχε έναν περισσότερο και ο σύλλογος από την υπερήφανη εργατική γειτονιά της Μαδρίτης υποβιβάστηκε. Η μετάβαση δεν ήταν ομαλή και σύντομα έγινε κατανοητό ότι η άμεση επιστροφή θα ήταν όνειρο απατηλό. Φέτος ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά για το καμάρι της εργατικής τάξης.

H oμάδα του Μίτσελ ενισχύθηκε σημαντικά και έδειξε από το ξεκίνημα ότι θα ήταν στις ομάδες που θα διεκδικούσαν άνοδο. Με τον Ραούλ ντε Τομάς να σπάει τα κοντέρ και να τελειώνει τη σεζόν με 24 τέρματα και με παίκτες όπως ο Ουνάι Λόπες, ο Άλεξ Μορένο και ο Σάντι Κομεσάνια να τραβούν το κουπί στο κέντρο, οι Φρανχιρόχος πραγματοποίησαν εξαιρετικό δεύτερο μισό πρωταθλήματος και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο στην Primera, μια αγωνιστική πριν τη λήξη. Μερίδιο στην επιτυχία είχε και ο Τσόρι Ντομίνγκες, που έκανε 18 συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ.

Αυτή είναι η 7η άνοδος της Ράγιο στην πρώτη κατηγορία και σηματοδοτεί ένα μοναδικό επίτευγμα για την Μαδρίτη. Η πρωτεύουσα θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία πενταπλή εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία, καθώς θα παίζουν στη La Liga η Ρεάλ, η Ατλέτικο, η Λεγανές, η Χετάφε και η «νεοφώτιστη» πια Ράγιο!

Στο Βαγιέκας το κλίμα ήταν πανηγυρικό από νωρίς, όπως μπορείτε να δείτε και στα video του gazzetta.gr. Το ματς έγινε sold out και μετά τη λήξη ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας με τους παίκτες της ομάδας του την επιστροφή!

Δείτε video από τα όσα ακολούθησαν μετά τη νίκη:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΣΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα