Ντεπορτίβο - Μπαρτσελόνα 2-4

Gazzetta team
Ντεπορτίβο - Μπαρτσελόνα 2-4

bet365

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 2-4 της Ντεπορτίβο και κατέκτησε και το πρωτάθλημα για 25η φορά στην ιστορία της. Υποβιβασμός για την Λα Κορούνια.

Φινάλε με τον καλύτερο τρόπο σε μια πολύ σταθερή χρονιά έδωσε στην Γαλικία η Μπαρτσελόνα, η οποία λύγισε με 2-4 την αξιόμαχη Ντεπορτίβο, που μόνο με τους τρεις βαθμούς θα έμενε ζωντανή για την παραμονή. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το νταμπλ και θέλει πλέον να παραμείνει αήττητη τις επόμενες αγωνιστικές για να γράψει ιστορία. Χατ-τρικ έκανε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που βάζει 30+ γκολ επί 7 σερί χρόνια στην La Liga, ενώ φτάνοντας τα 32 ξεπέρασε στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Ηταν το 7 πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια για τους Καταλανούς και το 7 νταμπλ. Πέρασε αλλαγή στο φινάλε ο Αντρές Ινιέστα και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο.

Πολύ νωρίς άνοιξε το σκορ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 7' ο Μέσι έδωσε στον Ντεμπελέ και εκείνος στον Κουτίνιο, ο οποίος με ωραίο πλασέ στη γωνία πέτυχε το 5ο του γκολ με την Μπαρτσελόνα γράφοντας το 0-1. Στο 34' έχασε το άχαστο με κεφαλιά ο Σαρ για την Ντεπορτίβο, η οποία δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 38' όταν μετά την καταπληκτική σέντρα του Σουάρες με το εξωτερικό, ο Μέσι με βολέ με τη μία νίκησε τον Ρουμπέν (0-2). Στο 40' μείωσε σε 1-2 η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ όταν μετά το γύρισμα του Μπόρχα Βάγιε ο Λούκας Πέρεθ πλάσαρε στην ανάποδη κίνηση τον Τερ Στέγκεν.

Στην επανάληψη είχαμε περισσότερη δράση. Στο 51' ο Μέσι νικήθηκε από τον Ρουμπέν και στο 64' η Λα Κορούνια έβγαλε μία εκπληκτική φάση κρύβοντας την μπάλα και στο τέλος ο Τσολάκ έκανε το 2-2 μετά την ασίστ του Μπόρχες (2-2). Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ζέεντορφ άρχισε να πιέζει, όμως δεν έφτιαξε τη φάση που θα της χάρισε τη μυθική ανατροπή. Αντίθετα, στο 81' η μαγική μπαλιά του Μέσι βρήκε τον Σουάρες αλλά ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Ρουμπέν, όμως ο keeper της Ντεπορτίβο δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο επόμενο λεπτό όταν οι δύο έκαναν μαγικό συνδυασμό και ο Μέσι το 2-3 από κοντά. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Αργεντινός στο 85' ύστερα από την τρίτη ασίστ του Σουάρες στο ματς.

Ντεπορτίβο (Κλάρενς Ζέεντορφ): Ρουμπέν, Λουιζίνιο, Σαρ, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Κρον-Ντέλι, Μπόρχες (86' Αντόνε), Γκιλιέρμε (83' Μουντάρι), Τσολάκ, Μπόρχα Βάγιε (86' Καρτάμπια), Λούκας Πέρεθ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (87' Ινιέστα), Κουτίνιο (74' Παουλίνιο), Ντεμπελέ (69' Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα