Θέλτα – Μπαρτσελόνα 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Θέλτα – Μπαρτσελόνα 2-2

bet365

Παρά το ολικό rotation και ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 71', η Μπαρτσελόνα έφυγε με ισοπαλία (2-2) από τη Θέλτα, έμεινα 40 αγωνιστικές δίχως ήττα και πάει για το νταμπλ το Σάββατο κόντρα στη Σεβίλλη.

Το ζητούμενο ήταν διπλό, αλλά η απόφαση αποτελούσε ρίσκο όσον αφορά το αήττητο σερί. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να τους αλλάξει σχεδόν όλους. Εκανε ολικό rotation, αλλά η ομάδα που παρέταξε στο πάντα εχθρικό για την Μπαρτσελόνα «Μπαλαΐδος», άντεξε και διεύρυνε τις αγωνιστικές δίχως ήττα από πέρσι σε 40. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές, οι Γκαγιέγος επέστρεφαν και το 2-2 άφησε ευχαριστημένους μάλλον και τους δύο, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν δυνάμεις, μιας και το ερχόμενο Σάββατο παίζουν τελικό στο Κόπα ντελ Ρέι κόντρα στη Σεβίλλη.

Για να μην ηττηθεί βέβαια η Μπάρτσα, χρειάστηκε να κάνει σούπερ εμφάνιση ο Τερ Στέγκεν και να χάσουν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι. Στο 25' όμως ο Παουλίνιο σημάδεψε με το κεφάλι το δεξί δοκάρι, ενώ ο Γερμανός πορτιέρο σταμάτησε με τεράστιες επεμβάσεις τους Μάξι Γκόμες (10), Μέντεθ (34'). Στο 36' ωστόσο, μία λάθος πάσα στο κέντρο επέτρεψε σε Κουτίνιο, Αλκάθερ, Ντεμπελέ να συνεργαστούν και τον τελευταίο να το τελειώνει ιδανικά για το 0-1, το πρώτο του γκολ στη La Liga.

Πριν βγει το ημίχρονο όμως ο Γιόνι (45') ισοφάρισε εξ επαφής μέσα στην καρδιά της άμυνας. Στο 64' ήρθε το 1-2, με τους Σεμέντο-Ντεμπελέ να παίζουν το 1-2 παράλληλη χαμηλή του Πορτογάλου, τον Παουλίνιο να πλασάρει, αλλά να το βάζει τελικά με το μυτάκι ο Αλκάθερ. Η Μπάρτσα πάντως δεν μπορούσε να το τελειώσει. Στο 71' αποβλήθηκε απ' ευθείας ο Σέρζι Ρομπέρτο για τράβηγμα στον Ασπας και στο 82' η Θέλτα ισοφάρισε με τον Ασπας να χρησιμοποιεί το χέρι του (δεν έπρεπε να μετρήσει)

Στο 89' ο Μπογιέ καθυστέρησε και έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα, η οποία πλέον εστιάζει όλη την προσοχή της στο νταμπλ...

* Για πρώτη φορά από το 2002 η Μπάρτσα δεν είχε στην 11άδα της παίκτη από τη «Μασία»!

Θέλτα (Χουάν Κάρλος Ουνθουέ): Σέρχιο, Γκόμεθ, Ρονκάλια, Βας, Γιόνι, Λομπότκα, Χοθαμπέδ (73' Ραντόγια), Μέντεθ, Σίστο (79' Μορ), Ιάγο Ασπας, Μάξι Γκόμες (86' Μπογιέ)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Βερμάλεν, Μίνα, Ντιν, Σεμέντο, Παουλίνιο, Αντρέ Γκόμες (60' Σέρζι Ρομπέρτο), Ντένις Σουάρες, Κουτινίο (60' Μέσι), Ντεμπελέ (78' Αλέις Βιδάλ), Αλκάθερ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα