Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

bet365

Το μαδριλένικο ντέρμπι ήταν υπέροχο, αλλά δεν είχε νικητή και με το 1-1 εκείνη που χάρηκε περισσότερο ήταν η Μπάρτσα, που βρέθηκε στο +11 από τη 2η θέση και στο +15 από τη Βασίλισσα.

Ηταν περίεργο αυτό το μαδριλένικο ντέρμπι. Ο,τι και να γινόταν, τη χαρά θα την έπαιρναν οι… οχτροί. Τελικά με το 1-1 εκείνη που το ευχαριστήθηκε περισσότερο, ήταν πράγματι η Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, είχε ένταση, φάσεις, αλλά όχι νικητή και γι’ αυτό φρόντισε κυρίως ο Ομπλάκ. Ο πορτιέρο της Ατλέτικο μέτρησε πέντε σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα του όρθια στο σπίτι της Ρεάλ.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας κατέβασε ρολά με εντυπωσιακό τρόπο δύο φορές απέναντι στον Κριστιάνο (10’, 20’), στον Βαράν (28’) και σε διπλή ευκαιρία απέναντι σε Μαρσέλο, Καρβαχάλ (43’). Ωστόσο, στο 51’ από τη σέντρα του Μπέιλ, ο Κριστιάνο έπιασε τέλεια το χαμηλό μονοκόμματο και τον νίκησε. Ηταν το γκολ Νο 650 στην καριέρα του με Ρεάλ-Πορτογαλία και το 40ό αντίστοιχα στη σεζόν.

Η Ρεάλ όμως δεν το χάρηκε αρκετά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέιλορ Νάβας σταμάτησε τον Βιτόλο, αλλλά στην επαναφορά σκόραρε ο Γκριεζμάν για έκτη σερί σεζόν απέναντι στη Βασίλισσα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι. Ο Νάβας έβγαλε ένα σουτ του Κόκε, αλλά η Ρεάλ είχε την μπάλα, πίεζε και στις καθυστερήσεις ο Ομπλάκ απογειώθηκε στο παράθυρο στο φάουλ του Σέρχιο Ραμος.

Το φινάλε βρήκε και τις δύο ομάδες λιγότερο χαρούμενες απ’ όταν ξεκίνησα. Οι Μερένγκες δεν νίκησαν για το γόητρο και οι Ροχιμπλάνκος στο -11 από την κορυφή δεν μπορούν να προλάβουν την Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδριτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Λούκας Βάθκεθ, Κόβασιτς (72' Μόντριτς), Κρόος, Ασένσιο (72’ Ισκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (63' Μπενζεμά)

Ατλέτικο Μαδρίτης (ΝτιέγοΣιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοδίν, Λούκας, Χουανφράν, Τόμας (83' Γκαμεϊρό), Σαούλ, Κόκε, Βιτόλο (60' Κορέα), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (71' Γκάμπι).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα