Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα 1-1

Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με φάουλ του Μέσι, όμως η Λας Πάλμας ισοφάρισε και κράτησε μέχρι το τέλος το 1-1 κάνοντας το κυριακάτικο ματς των Blaugrana με την Ατλέτικο... super derby.

Κανένας από τους παίκτες της σημερινής Λας Πάλμας δεν είχε γεννηθεί όταν η ομάδα πέτυχε την τελευταία νίκη σε βάρος της Μπαρτσελόνα [1986] και δεν ήταν γραφτό να συμβεί ξανά σε αυτό το ματς, όμως το 1-1 πανηγυρίστηκε σαν νίκη. Το club από τις Κανάριες Νήσους αντιμετώπισε για πρώτη φορά ever ομάδα από την οποία να είναι στο -46, όμως παρότι βρέθηκε να χάνει, πήρε πολύτιμο βαθμό με ένα πέναλτι που ήταν το πρώτο ύστερα από δύο χρόνια σε βάρος των Καταλανών. Ετσι, οι Blaugrana βρίσκονται πλέον στο +5 από την Ατλέτικο την οποία υποδέχονται την Κυριακή (04/03) στο Camp Nou.

Στο 8' οι φιλοξενούμενοι είχαν φάση με τον Σουάρες και στο 16' ο Αγκιρεγκαράι για την Λας Πάλμας έκανε τσαφ στο γυριστό από κοντά. Ο Μέσι στο 21' είχε ήδη... χαρίσει ένα φάουλ, οπότε αυτή τη φορά δεν συγχώρεσε και με καταπληκτική εκτέλεση από το ημικύκλιο νίκησε τον Τσιτσισόλα και σκόραρε σε 36ο διαφορετικό γήπεδο στην La Liga (0-1). Η ομάδα του Πάκο Χέμεθ αντέδρασε μάλλον καλά και με τον Χαλίλοβιτς να είναι δραστήριος προσπάθησε να απειλήσει, όμως δεν ήταν ουσιαστική. Στο 43' ο Ινιέστα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το τεχνικό σουτ του πέρασε μόλις έξω και στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο πορτιέρο της Λας Πάλμας βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής χωρίς να έχει καμία επίπτωση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυνατά. Υστερα από σέντρα από δεξιά ο Αγκιρεγκαράι βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Ματέου Λαόθ έδειξε πέναλτι, όμως αυτό ήταν για χέρι του Λούκας Ντιν και όχι για παράβαση στον Ουρουγουανό. Ο Τζόναθαν Καλέρι έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και παρότι ο Τερ Στέγκεν μάντεψε σωστά, η εκτέλεσή του ήταν τέλεια και πήγε στο παραθυράκι για το 1-1. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και ο Βαλβέρδε να βοηθήσει με την είσοδο του Κουτίνιο (57'), όμως το βολέ του Σουάρες πέρασε άουτ (62'). Οι Καταλανοί είχαν κατοχή και πρωτοβουλία όμως δεν έβαζαν δύσκολα στον Τσιτσισόλα. Την τελευταία καλή στιγμή την είχαν οι γηπεδούχοι στο 83' όμως ο Τάνα δεν γύρισε δυνατά στον Χαλίλοβιτς και το 1-1 παρέμεινε.

Λας Πάλμας (Πάκο Χέμεθ): Τσιτσισόλα, Καστεγιάνο (76' Μίτσελ), Αγκιρεγκαράι, Γκάλβεθ, Ναβάρο, Γκόμεθ (70' Ακουιλάνι), Σαμπέριο (86' Νταβίδ Γκαρθία), Χαλίλοβιτς, Ετέμπο, Τάνα, Καλέρι.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Βερμάελεν, Αλέις Βιδάλ (57' Κουτίνιο), Ντιν Ουμτιτί, Ινιέστα (75' Ντεμπελέ), Παουλίνιο (63' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα