Μπαρτσελόνα - Αλαβές 2-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Αλαβές 2-1

bet365

H Mπαρτσελόνα ξύπνησε στο τελευταίο 20λεπτο, Σουάρες και Μέσι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έδωσαν το τρίποντο (2-1) κόντρα στη μαχητική Αλαβές. Φωνάζουν σωστά για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.

Oπως και στο Benito Villamarín η Μπαρτσελόνα ξύπνησε στο τελευταίο μισάωρο και με κορυφαίους τους Μέσι, Σουάρες που βρήκαν δίχτυα έκανε την ανατροπή επικρατώντας 2-1 της Αλαβές. Μαχητική η φιλοξενούμενη ομάδα, προηγήθηκε, έκανε φάσεις, ενώ διαμαρτύρεται για οφσάιντ πριν το γκολ του Αργεντίνου, αλλά και για πέναλτι που δεν της δόθηκε λίγο πριν το τέλος του ματς. Στο +11 η Μπαρτσελόνα από την 2η Ατλέτικο, συνέχισε το αήττητο, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει 12 κερδισμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα από... ανατροπές!

Η Αλαβές μπήκε ορεξάτη με το... καλημέρα, πίεσε σε όλο γήπεδο με στόχο να αναγκάσει τη Μπαρτσελόνα στο εύκολο λάθος. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους Καταλανούς και στο 16ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Τερ Στέγκεν νίκησε σε τετ α τετ τον Γκόμεθ! Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, αλλά όχι τη συγκέντρωση και μόνο από στημένα προσπαθούσε να απειλήσει. Μάλιστα, στο 21ο λεπτό από φάουλ του Μέσι ο Σουάρες λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Οι Καταλανοί πίεζαν πολύ ψηλά και το... πλήρωσαν, αφού στο 23' η Αλαβές με εξαιρετική αντεπίθεση και ιδανικό τελείωμα του Γκουιντέτι άνοιξε το σκορ! Ηταν το 3ο γκολ του Σουηδού κόντρα στους Καταλανούς. Οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν και λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα, αφού στο ωραίο γυριστό του Σομπρίνο ο Τερ Στέγκεν έδιωξε εξαιρετικά. Πέντε λεπτά αργότερα πάλι ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γερμανός κατάφερε να σώσει.

Η Μπαρτσελόνα είχε τεράστιο πρόβλημα από τα άκρα, λανθασμένες επιλογές στον άξονα και ο Κουτίνιο εκτός από ένα καλό σουτ δεν μπόρεσε να βοηθήσει αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος έτρεξε αρκετά, είχε σωστές μεταβιβάσεις, αλλά έδειξε εκτός κλίματος, γι αυτό και αντικαταστάθηκε στην επανάληψη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους φάση στο 45', όταν το φάουλ του Μέσι έβγαλε εντυπωσιακά ο Πατσέκο με τη βοήθεια του δοκαριού!

Στο β' μέρος, ο Βαλβέρδε άλλαξε τα μπακ, πέρασε στο ματς τους Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά. Παράλληλα, ο Βάσκος ρίσκαρε και με τον Πάκο στη θέση του Κουτίνιο, με τους Καταλανούς να χάνουν δυο μεγάλες ευκαιρίες με Σουάρες και Παουλίνιο! Ωστόσο, στο 72' ήρθε η ισοφάριση, όταν από υπέροχη ασίστ του Ινιέστα, ο Ουρουγουανός με σκαστό σουτ πέτυχε το 1-1. Τη σκυτάλη πήρε ο Μέσι και στο 84' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-1 (το 21ο γκολ από φάουλ στην Πριμέρα). Η Αλαβές πάντως φώναξε για οφσάιντ του Πάκο λίγο πριν το φάουλ - γκολ, αλλά και χέρι του Ουμτιτί σε σουτ του Μουνίρ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντιν (52' Αλμπα), Ουμτιτί, Σεμέδο (52' Σέρχι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Κουτίνιο (66' Πάκο), Μέσι, Σουάρες

Барселона - Алавес. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα