Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

bet365

Εγλειψε τις πληγές της η Βασίλισσα, που διέλυσε 1-4 τη Βαλένθια και φτιάχνει χαρακτήρα, καθώς σε δύο βδομάδες έχει ραντεβού με τους Παριζιάνους.

Στο -19 από την κορυφή και ιστορικός αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Λεγανές. Αναστάτωση για το συμβόλαιο του Κριστιάνο και προπονητοκουβέντα αντί Ζιντάν. Με αυτά τα θέματα στις αποσκευές της η Ρεάλ ταξίδεψε στο «Μεστάγια», όπου η φετινή Βαλένθια την περίμενε για να την αφήσει ακόμα πιο πίσω στη δική τους μάχη της τετράδας. Το φινάλε όμως βρήκε τους Μαδιλένους λίγο πιο ήρεμους. Το 1-4 τους επέτρεψε να φτιάξουν κάπως την ψυχολογία, για το μοναδικό που τους απασχολεί πλέον φέτος, το ραντεβού με την Παρί σε δύο βδομάδες και κατ' επέκταση την κατάκτηση του Champions League.

Οι Μερένγκες δεν ήταν όσο καλοί δείχνει το σκορ, αλλά έκαναν σωστή διαχείριση και είχαν δυνατό φίνις στο ματς, κάτι που τους έχει λείψει πολύ φέτος. Το 0-2 ήρθε με δύο πέναλτι που έκανε ο Μοντόγια σε Ρονάλντο (16') και Μπενζεμά (38'). Το δεύτερο δεν ήταν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ρονάλντο να ευστοχήσει και στα δύο και με 72 εκτελέσεις πέναλτι να έχει πλέον τις περισσότερες ever στη La Liga, ξεπερνώντας τον Ούγο Σάντσες (61 έβαλε ο Κριστιάνο, 56 ο Μεξικανός). Μέχρι το ημίχρονο ο Κέιλορ Νάβας είχε βάλει το χεράκι του με σούπερ επεμβάσεις σε Κοντογκμπιά και Γκουέντες.

Στο 59' όμως νικήθηκε από την κοντινή κεφαλιά του Μίνα. Εκεί η Βαλένθια πίεσε, είχε τις στιγμές της και ειδικά τη νέα επέμβαση του Νάβας στον Παρέχο. Ωστόσο, οι αλλαγές του Ζιντάν βοήθησαν τα μέγιστα, όσο και η αγωνιστική άνοδος του Μαρσέλο. Στο 83' Ασένσιο-Μαρσέλο διέλυσαν την άμυνα της Βαλένθια, με τον Βραζιλιάνο να το τελειώνει χαμηλά στην κλειστή γωνία. Και στο 89' ήρθε το κερασάκι. Με ομαδικό, εκπληκτικό συνδυασμό και τέλειο μακρινό φαλτσαριστό του Κρόος, η Ρεάλ έκλεισε το καρέ με το πιο ωραίο γκολ του αγώνα, πλησίασε στο -2 τις Νυχτερίδες και χαμογέλασε έστω και αμυδρά.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Γκαράι, Κοκλέν, Λάτο (78' Περέιρα), Μοντόγια, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκαγιά, Μίνα, Γκουέντες (46' Σολέρ), Ροδρίγο (73' Τζάτζα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (88' Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ (69' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (78' Ασένσιο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα