Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-0

Gazzetta team
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-0

bet365

Ο Ντιέγο Λόπεθ απέκρουσε το 21ο χαμένο πέναλτι του Μέσι και η Εσπανιόλ με γκολ στο 88’ έγινε η πρώτη που νικάει (1-0) φέτος την Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας σε μεταξύ τους στο Κύπελλο έπειτα από 48 χρόνια.

Βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Κάνει μαγικά, βάζει γκολάρες, πρόσφατα ακόμα μία φαουλάρα, αλλά από την άσπρη βούλα δεν τα καταφέρνει διαχρονικά. Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι και η Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις. Στον πρώτο προημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι η Εσπανιόλ έκανε την έκπληξη και σκοράροντας στο 88’ πήρε το 1-0, σταματώντας το αήττητο σερί των Μπλαουγκράνα στα 29 παιχνίδια.

Ο Ντιέγο Λόπεθ με εντυπωσιακή βουτιά νίκησε τον Αργεντινό σούπερ σταρ από τα 11 βήματα (62’) και έγινε ο πρώτος που τον σταματάει σε δύο αντίστοιχες περιπτώσεις (το ξανάκανε 10 χρόνια πριν με τη Βιγιαρεάλ), ενώ για τον Μέσι ήταν το 21ο χαμένο στα 86 που έχει εκτελέσει σε όλες τις διοργανώσεις (πολύ υψηλό το 32% των χαμένων).

Εκεί λοιπόν που το καταλανικό ντέρμπι έδειχνε ότι θα έμενε στο μηδέν, ο Μελέντο με πλασέ εντός περιοχής χάρισε στην Εσπανιόλ μία σπάνια χαρά. Βλέπετε, δεν είχε νικήσει την Μπάρτσα στο Κύπελλο από το 1970, μετρώντας έκτοτε 12 ήττες και τρεις ισοπαλίες. Γενικότερα όμως η Εσπανιόλ έτρεχε το χειρότερο σερί της ιστορίας της κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία δεν νικούσε από το 2009 σε όλες τις διοργανώσεις (16 ήττες, 3 ισοπαλίες).

Όλα λοιπόν θα κριθούν στο «Καμπ Νόου» στις 25 Γενάρη και πλέον δεν θα είναι εύκολο το έργο της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα