Κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική εμπειρία!

Κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική εμπειρία!

Θάνος Σαρρής
Κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική εμπειρία!

bet365

Το gazzetta.gr ταξίδεψε με τους νικητές του μεγάλου διαγωνισμού που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Rakuten Viber στη Βαρκελώνη, παρακολουθώντας τη Μπαρτσελόνα από θέσεις VIP και γράφει για όσα είδε στην Καταλονία!

Ποιος είπε ότι η μέρα έχει 24 ώρες;

H αλήθεια είναι πως αν κάποιος μου έλεγε πριν το ταξίδι, ότι μέσα σε 24 και κάτι ώρες θα έβλεπα αγώνα της Μπαρτσελόνα από τα VIP, θα γευμάτιζα στην αίθουσα που την επόμενη μέρα θα παρουσιαζόταν ο Κουτίνιο, θα έκανα ξενάγηση στο Καμπ Νόου και το μουσείο του συλλόγου, θα μετέδιδα live την παρουσίαση του Βραζιλιάνου, θα τον έβλεπα τετ-α-τετ, θα περπατούσα στη Ράμπλα και την γοτθική συνοικία και θα έμενα σε ένα σούπερ ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα, πιθανότατα θα τον έλεγα τουλάχιστον υπερβολικό. Η πράξη όμως ξεπέρασε τη θεωρία και χάρη στην οργάνωση που υπήρξε από το Rakuten Viber, το επίσημο κανάλι επικοινωνίας της Μπαρτσα, όλα έγιναν πραγματικότητα!

Το gazzetta.gr σε συνεργασία με την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων, έστειλε δύο υπερτυχερούς να δουν το καμάρι της Καταλονίας από θέσεις VIP. Μια εμπειρία ζωής, όπως την χαρακτήρισε ο Παναγιώτης με τη Βασιλική που αναδείχθηκαν μεγάλοι νικητές, απλά μπαίνοντας στο Public Account του gazzetta στο Viber και απαντώντας σωστά σε πέντε ερωτήσεις σχετικά με τη Μπαρτσελόνα. Μαζί τους φυσικά το έκαναν πάνω από 60.000 ακόμα αναγνώστες, αφού η εμπειρία που πρόσφερε το gazzetta και το Viber ήταν πραγματικά... once in a lifetime!

Οι νικητές ταξίδεψαν για Βαρκελώνη από το Σάββατο, διανυκτερεύοντας στο πεντάστερο Arts Hotel πάνω στη θάλασσα και ο γράφων «πέταξε» την Κυριακή, την ημέρα δηλαδή που η Μπάρτσα ριχνόταν ξανά στη μάχη της La Liga, υποδεχόμενη την Λεβάντε. Έπειτα από δύο πτήσεις και μια μικρή αναμονή στη Ρώμη, είχε έρθει η στιγμή της περιπλάνησης στην πόλη του Γκαουντί, του Μιρό, του Γκουαρδιόλα και φυσικά του Μέσι. Γρήγορη μετάβαση στο ξενοδοχείο που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, γεύμα με θέα τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και αμέσως μετάβαση στο Καμπ Νόου.

Ο ποδοσφαιρικός ναός της Βαρκελώνης δεσπόζει κάτω από τον συννεφιασμένο καταλανικό ουρανό, όσο πλησιάζεις. Η βροχή δεν αποθάρρυνε κανέναν. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, είχαν φτάσει από νωρίς στο γήπεδο, βγάζοντας φωτογραφίες, ψωνίζοντας από τη μπουτίκ, εξερευνώντας ό,τι υπάρχει τριγύρω. Από το άγαλμα του Κουμπάλα, μέχρι την αναζήτηση κάποιου πρώην θρύλου έξω από τα VIP. Από τη Νότιο Κορέα μέχρι την Βουλγαρία και από την Κολομβία μέχρι την Ελλάδα, το Καμπ Νόου άνοιγε τις πύλες του για πρώτη φορά μέσα στο 2018 για να υποδεχθεί ανθρώπους που ήθελαν να ζήσουν τον θρύλο της Μπάρτσα έστω για μία φορά. Να δουν από κοντά τον Μέσι, τον Ινιέστα και τους υπόλοιπους, να παρακολουθήσουν ματς από ένα γήπεδο που έχει συνδεθεί όσο ελάχιστα με αθλητικούς και κοινωνικούς αγώνες, με τίτλους, υπερηφάνεια.

Με... κόκκινο χαλί!

Πήραμε τα... χρυσά εισιτήρια από την υποδοχή και κινήσαμε για τη σάλα Roma 2009, η οποία πήρε το όνομά της φυσικά από την κατάκτηση του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα κόκκινο χαλί στην είσοδο έδωσες διαστάσεις... μεγαλοπρέπειας στην επίσκεψη και οι ευγενέστατες κυρίες τις υποδοχής μας οδήγησαν στο ασανσέρ. Στο φουαγιέ των VIP boxes πήραμε τα καρτελάκια μας και περάσαμε στον κυρίως χώρο, όπου το κλίμα ήταν καταπληκτικό! Παέγιας, τάπας, κρασί, μπύρα και κάθε λογής μεζέδες υπήρχαν παντού για τον κόσμο που απολάμβανε το hospitality της Μπάρτσα. Ξύλινα ποδοσφαιράκια και οθόνες έκαναν το χρόνο της αναμονής να περνάει ευκολότερα, ενώ καταμεσής της αίθουσας υπήρχε η μεγάλη ατραξιόν της αίθουσας. Η κούπα του Champions League, περιτριγυρισμένη από μπλαουγράνα φανέλες.

Ανοίγοντας την πόρτα με την επιγραφή Rakuten, είδαμε αγωνιστικό χώρο και πάθαμε το... πρώτο σοκ! Ένας ολόκληρος πριβέ χώρος, με καναπέδες, τηλεόραση και ξεχωριστό μπουφέ με τζάμια που έβλεπαν γήπεδο. Και μπροστά μια άλλη πόρτα, η οποία οδηγούσε σε ξεχωριστό άνοιγμα στις κερκίδες, κεντρικά, με εξαιρετική οπτική στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε τη δική μας, μας προσωπική σουίτα στο Καμπ Νόου! Από το Public Account του gazzetta στο Viber, απευθείας στην ποδοσφαιρική αρένα της Βαρκελώνης!

Μέσι και Ινιέστα μπροστά σου: Αξία ανεκτίμητη

Η Λεβάντε δεν κατάφερε να αντισταθεί για πολύ στην ομάδα του Βαλβέρδε. Ο Λιονέλ Μέσι στην 400ή συμμετοχή του «έπιασε» τον Γκερντ Μίλερ με 365 γκολ στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Λουίς Σουάρες έγινε τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα, ενώ ο Ντεμπελέ επέστρεψε για πρώτη φορά στην 11άδα μετά τον τραυματισμό του. Όχι και λίγα πράγματα για να δεις να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου. Ακόμα κι αν το ματς έληγε χωρίς ούτε ένα γκολ όμως, είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις από κοντά τον τρόπο που κινείται ο Ινιέστα στον αγωνιστικό χώρο, τις απέλπιδες προσπάθειες των αντιπάλων να ξεκολλήσουν τη μπάλα από τα «μαγικά» πόδια του Μέσι, την δίψα για γκολ του Λουισίτο, τα κάθετα τρεξίματα του Ντεμπελέ.

Τα γρανάζια που αποτελούν τη μηχανή της Μπάρτσα δείχνουν ότι ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο συμπαίκτης τους, επικοινωνούν με κλειστά τα μάτια, αλληλοκαλύπτονται αυτόματα. Και παρότι όπως παραδέχονται αρκετοί Καταλανοί δεν περίμεναν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικός, οι μπλαουγράνα είναι ήδη στο +9 από τη δεύτερη Ατλέτικο και στο +19 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ευφορία στις τάξεις του κόσμου ήταν λοιπόν δεδομένη. Οι ανακοινώσεις για τον Φιλίπε Κουτίνιο, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου και δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία, καθώς το συνολικό της κόστος αγγίζει τα 145 εκατομμύρια ευρώ, έπαιξαν το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος. Από ένα σημείο και μετά, με το ματς να έχει κριθεί, ο κόσμος συζητούσε για τον Βραζιλιάνο και το πώς θα ταιριάξει στην ομάδα, αναζητούσε να δει αν είναι στο γήπεδο, κινούταν στο δικό του αστερισμό.

Ταξίδι στην ιστορία

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με βόλτες στο κέντρο και την παραλία της Μπαρσελονέτα, ενώ η επόμενη μέρα ξεκίνησε, ξανά νωρίς. Το ραντεβού έξω από το Καμπ Νόου για το τουρ στο γήπεδο και στο μουσείο είχε δοθεί για τις 10.00. Αρκετός κόσμος περίμενε από νωρίς για να βρεθεί στα απόκρυφα του θρυλικού γηπέδου, να δει από κοντά τις κούπες σε όλα τα σπορ, τις Χρυσές Μπάλες του Μέσι, συγκεντρωμένα τα Ευρωπαϊκά του κλαμπ, τις φανέλες του Μαραντόνα και του Κρόιφ, τη θεμέλια λίθο του γηπέδου και όλα τα υπόλοιπα εκθέματα της πλούσιας ιστορίας του κλαμπ. Μεγάλοι επιτραπέζιοι υπολογιστές σε ταξιδεύουν στην ιστορία της Μπάρτσα, προβάλλοντας, κατόπιν επιλογής, βίντεο από όλες τις μεγάλες στιγμές και τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της.

Το tour ξεκινά με μουσείο, συνεχίζει με έξοδο στο γήπεδο στο ύψος του «Mes que un club», σε κατεβάζει στον αγωνιστικό χώρο, στους πάγκους, τα αποδυτήρια. Αν ποτέ το κάνετε, δείτε δεξιά στον διάδρομο που πηγαίνει προς τα κάτω, καθώς μέσα εκεί υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για προσευχή, ένα μικρό εκκλησάκι. Τα εκθέματα του μουσείου συνεχίζονται, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί και την αίθουσα Τύπου. Είναι ανατριχιαστικός ο ορθογώνιος χώρος με τις ενωμένες οθόνες και την επιβλητική μουσική. Αξίζει να καθίσει κανείς και να παρακολουθήσει το βίντεο, ακόμα κι αν δεν είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα. Ταξιδεύει στην αύρα της, στην ιστορία και την κουλτούρα της. Το tour ολοκληρώνεται στην τριώροφη μπουτίκ του γηπέδου, όπου χρειάζεται τρομερή αυτοσυγκράτηση για να μην αγοράσεις τα... πάντα!

Το ιδανικό φινάλε

Κοιτάζοντας πανοραμικά κατά την επίσκεψη στα... ψηλά πατώματα του σταδίου, μπορούσε κανείς να διακρίνει τις ουρές των ανθρώπων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να δουν τον Κουτίνιο. Η συγκυρία ήταν... ιδανική. Η διαπίστευση εγκρίθηκε και από το μουσείο, επιστρέψαμε στην σάλα Ρόμα, που αυτή τη φορά ήταν γεμάτη από δημοσιογράφους, φωτογράφους και εικονολήπτες.

Η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας παρουσιάστηκε live από το Facebook του gazzetta.gr και μια... selfie με τον Βραζιλιάνο ήταν το καλύτερο φινάλε! Γραμμή για το ξενοδοχείο και από εκεί για το αεροδρόμιο, καθώς απόγευμα Δευτέρας επιστρέφαμε με τους νικητές του διαγωνισμού στην Ελλάδα. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και πραγματικό ποδόσφαιρο! Η εξαιρετική οργάνωση από τους ανθρώπους του Rakuten Viber βοήθησε στο να κυλήσουν όλα εξαιρετικά.

Μπείτε στο επίσημο Public Account του gazzetta.gr στο Viber για ενημέρωση και άλλες εκπλήξεις!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα