Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα έστησε τρίτο διαδοχικό διπλό (0-3) στο σπίτι της Ρεάλ. Την πάγωσε στο -14 και συνεχίζει με μυθικό αήττητο να παίζει μόνη για τον τίτλο.

Μία, δύο, τρεις. Τόσες οι διαδοχικές αποδράσεις της Μπαρτσελόνα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Δεν το έχει ξανακάνει ποτέ τέτοιο σερί. Πήγε στη Μαδρίτη να κλειδώσει τον τίτλο. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό, έντονο, θριαμβευτικό τρόπο. Το 0-3 εκεί μέσα όχι απλά την απογείωσε σε ένα νούμερο που δεν έχει υπάρξει στη σύγχρονη ιστορία των ντέρμπι, αλλά άφησε τον τίτλο χωρίς διεκδικητή. Το -14 είναι τεράστιο και δεν γυρίζει. Η Ρεάλ πάλεψε, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε κινήσεις ματ, κλείδωσε τον Ζινεντίν Ζιντάν και μπορεί να αισθάνεται δικαιωματικά ως διάδοχός του στον ισπανικό θρόνο.

Τίποτα στο ξεκίνημα, ακόμα και έως το ημίχρονο, δεν μαρτυρούσε τέτοιο φινάλε. Οι Μερένγκες είχαν την μπάλα, την ασφυκτική πίεση ψηλά, αλλά όχι και το τελείωμα. Ο Ρονάλντο έκανε σπάνιο τσαφ (10') και ο Μπενζεμά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι (42'). Οι γηπεδούχοι έκλεβαν συνέχεια τις πρώτες μπάλες έβγαζαν επιθέσεις, που όμως απορροφούνταν. Ενδιάμεσα, ο Κέιλορ Νάβας έσωσε το σουτ του Παουλίνιο (30'), τη μοναδική ευκαιρία της Μπάρτσα στο α' μέρος.

Κι όμως, στην επανάληψη ήταν οι Καταλανοί που άρχισαν να κρατούν μπάλα. Στο 54' έστρωσαν την τέλεια αντεπίθεση. Την ξεκίνησε ο Μπουσκέτς, ο Ράκιτιτς κουβάλησε μπάλα με το κέντρο της Ρεάλ ν' ανοίγει ανεξήγητα, ο Σέρζι Ρομπέρτο μοίρασε την ασίστ και ο Λουίς Σουάρες ένοιξε το λογαριασμό του ντέρμπι. Παραδόξως, οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν αντίδραση. Συνέβη το αντίθετο. Σε τρελή φάση με χαμένο τετ α τετ του Σουάρες, δοκάρι και χέρι στη γραμμή του Καρβαχάλ, η συνέχεια περιλάμβανε την αποβολή του και το εύστοχο πέναλτι του Μέσι, ο οποίος έφτασε τα 25 γκολ σε Clasico (σ.σ.: τα 15 εκεί μέσα).

Πλέον δεν υπήρχε επιστροφή για τους Blancos. Ο Ζιντάν πήρε τα ρίσκα του με τον Κόβατσιτς αντί του Ισκο. Δεν του βγήκε, του χάλασε το κοουτσάρισμα και η απβολή κι εκεί τελείωσαν όλα ουσιαστικά. Οχι για το ντέρμπι, αλλά για όλη την εγχώρια σεζόν. Ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να επέμβει σε δύο σουτ από Μπέιλ και Σέρχιο Ράμος (σ.σ.: έπρεπε να αποβληθεί νωρίτερα για μπουνιά στον Σουάρες) και ο Νάβας σε εκείνο του Σεμέντο. Ο πορτιέρο της Ρεάλ όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο 0-3. Ο Μέσι σέρβιρε και ο Αλέις Βιδάλ σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα.

Αυτή ήταν η εικόνα του φετινού Clasico και ρπαγματικά αν και έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες, μοιάζει με αιώνα η διαφορετική εικόνα των δύο ομάδων από εκείνη την εύκολη αυγουστιάτικη κατάκτηση των Μαδριλένων στο Σούπερ Καπ. Ο Βαλβέρδε κάνει τρομερή δουλειά και καλπάζει με το αήττητο των 17 αγωνιστικών, που έχοντας περάσει από Ρεάλ, Ατλέτικο, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο, κανείς δεν βλέπει που μπορεί να σταματήσει...

* Ο Μέσι ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ ως σκόρερ με ένα και μόνο club!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72' Ασένσιο), Κόβατσιτς (72' Μπέιλ), Κρόος, Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Νάτσο)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Βερμάλεν, Σέρζι Ρομπέρτο (93' Αλέις Βιδάλ), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (76' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα