Πέθανε ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία της Βαλένθια

Πέθανε ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία της Βαλένθια

Gazzetta team
Πέθανε ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία της Βαλένθια

bet365

Ο Ζάουμε Ορτί που οδήγησε τις Νυχτερίδες σε δύο πρωταθλήματα, ένα νταμπλ, το Κύπελλο UEFA και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Κανείς δεν υπήρξε τόσο επιτυχημένος, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για το club. Απαντες στη Βαλένθια θεωρούν ότι ο Ζάουμε Ορτί ήταν ο σπουδαιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ στην ιστορία τους και σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή.

Ο Ορτί ανέλαβε την ηγεσία λίγες μέρες μετά το δεύτερο διαδοχικό χαμένο τελικό του Champions League και έκανε κάτι που κανείς δεν περίμενε με σχετικά μικρό μπάτζετ. Αμέσως έδωσε τη δουλειά στον Ράφα Μπενίτεθ και μαζί οδήγησαν τις Νυχτερίδες στην κατάκτηση δύο τρελών πρωταθλημάτων (2002, 2004), με το δεύτερο να είναι νταμπλ.

Επίσης, το 2004 που ήταν μία απίθανη χρονιά, η Βαλένθια του πήρε το Κύπελλο UEFA και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Σε εκείνον μάλιστα έχει πιστωθεί και ο όρος Galactico, καθώς ήταν ο πρώτος που τον είχε αναφέρει, για να δείξει πόσο δυνατή ήταν τότε η Ρεάλ Μαδρίτης των σούπερ σταρ της πρώτης εποχής Πέρεθ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα