Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-2

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει ξανά η Μπαρτσελόνα πέρασε από το San Mames (0-2) στην επιστροφή του Βαλβέρδε στο Μπιλμπάο και πήγε στο +8 από την Ρεάλ.

Σε ένα ματς στο οποίο οι ίδιοι είχαν δύο δοκάρια και η Αθλέτικ ένα, οι Blaugrana πέρασαν το δύσκολο εμπόδιο των Βάσκων και έκαναν το 3x3. Η Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι για να σκοράρει για 12η φορά φέτος αύξησε τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης στους 8 βαθμούς έχοντας παιχνίδι περισσότερο.

Αν και το ματς δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημά του, η Μπιλμπάο ανέβασε απότομα στροφές και είχε ένα τρελό πεντάλεπτο. Στο 14’ το σουτ του Λέκουε κοντραρίστηκε, στο 17’ την κεφαλιά του Αντούριθ έβγαλε ο Τερ Στέγκεν, στο 19’ ο Ινιάκι Γουίλιαμς σούταρε πολύ άστοχα από τρομερή θέση και στο ίδιο λεπτό σε καθαρό τετ-α-τετ ο Αντούριθ νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν. Οι περισσότεροι θα είπαν ότι στην επόμενη φάση η Αθλέτικ θα δεχθεί γκολ, όμως σε αυτή του 21’ ο Μέσι έχασε ίσως την πιο απίστευτη ευκαιρία της καριέρας του όταν ύστερα από συνδυασμό και πάσα του Σουάρες, πέρασε τον Κέπα αλλά πλάσαρε στο δοκάρι σε κενό τέρμα!

Τελικά οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 37’ όταν ο Μέσι άνοιξε στον Αλμπα, που έκανε απίστευτο σπριντ και γύρισμα και του επέστρεψε την μπάλα για να γράψει με διαγώνιο σουτ το 0-1. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Blaugrana να πιέζουν ασφυκτικά και να έχουν στο 40’ δεύτερο δοκάρι με πλασέ του Παουλίνιο στη συμβολή ύστερα από πάσα του Μέσι.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες πολλές φάσεις και η Μπαρτσελόνα φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Στο 53’ η Αθλέτικ άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 65’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γουίλιαμς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στον Τερ Στέγκεν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αυτά που έπρεπε στο φινάλε - έχοντας αφήσει το πόδι από το γκάζι - και αφού στο 85’ ο Τερ Στέγκεν έβαλε ένα ακόμα stop στον Αντούριθ έκανε το 0-2 στο 92’ με τον Παουλίνιο μετά την απόκρουση του Κέπα στο σουτ του Σουάρες.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Κούκο Θιγάντα): Κέπα, Μπόβεδα, Λαπόρτ, Λέκουε, Νούνιεθ, Ραούλ Γκαρθία, Σαν Χοσέ (68’ Μπενιάτ), Ιτουράσπε, Κόρδοβα, Γουίλιαμς (83’ Σουσαέτα), Αντούριθ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αντρέ Γκόμες (83’ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα