ΑΕΚ: Η νέα «γεμάτη» εμφάνιση του Ολιβέιρα με την Ένωση! (vids)

ΑΕΚ: Η νέα «γεμάτη» εμφάνιση του Ολιβέιρα με την Ένωση! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η νέα «γεμάτη» εμφάνιση του Ολιβέιρα με την Ένωση! (vids)

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έφτασε τα εννιά γκολ με την ΑΕΚ «πιάνοντας» τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και επιβεβαίωσε με τη νέα «γεμάτη» εμφάνισή του ότι αποτελεί τον παίκτη που κάνει τη διαφορά.

Ο Ολιβέιρα μετά τη θλάση που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τη Λαμία πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων είχε καταφέρει να προλάβει το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Η έλλειψη ρυθμού, ωστόσο, ανάγκασε τον Καρέρα να μην τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, ρίχνοντας τον στο ματς αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκαν οι κιτρινόμαυροι. Και παρότι ο Πορτογάλος φορ προερχόταν από τραυματισμό θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει καθώς είχε μια καλή στιγμή, ενώ γενικότερα οι κιτρινόμαυροι εμφάνισαν ένα πιο επιθετικό πρόσωπο με την είσοδό του στο ματς για 26 λεπτά.

Απέναντι στον Αστέρα στο 1-1 για το Κύπελλο στην Τρίπολη ο Ολιβέιρα επέστρεψε στο βασικό σχήμα και όπως ήταν λογικό ήταν εκείνος στον οποίο επικεντρώνονταν οι συμπαίκτες του στις τελικές πάσες στην κορυφή της επίθεσης. Άλλωστε χωρίς τον τιμωρημένο Μάρκο Λιβάια ήταν αναμενόμενο πως η Ένωση θα στηριζόταν στον Πορτογάλο επιθετικό για να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά στη γραμμή κρούσης.

Τρίτη και... φαρμακερή!

Αρχικά στο 8' ήταν ο Μάνταλος εκείνος που έψαξε με εκτέλεση φάουλ τον Ολιβέιρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Ο 28χρονος Πορτογάλος επιθετικός ήταν μέσα και στη δεύτερη καλή στιγμή της Ένωσης στο 23' όταν ο Παουλίνιο τον βρήκε με σέντρα από τα δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε από κοντά να βρει στόχο στέλνοντας την μπάλα με προβολή πάνω από το οριζόντιο. Η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή! Έχοντας ψάξει το γκολ με... λύσσα, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 33', ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα πριν ο Λόπες ανατραπεί μέσα στην περιοχή, έχει δεχθεί την μπάλα από κατέβασμα του Ολιβέιρα!

Ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του!

Το γκολ αυτό ήταν το ένατο για τον Πορτογάλο με τη φανέλα της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν (μετράει ως τώρα οκτώ στο πρωτάθλημα) ισοφαρίζοντας έτσι τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο παραγωγικό κομμάτι. Ο Ολιβέιρα ξεπέρασε τις σεζόν 2017-2018 (Νόριτς) και 2013-2014 (Ρεν) όταν σκόραρε οκτώ τέρματα και ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του στο σκοράρισμα με τα εννιά γκολ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (σεζόν 2015-2016). Πλέον «φουλάρει» για να πιάσει ή και να ξεπεράσει ακόμα την καλύτερή του σεζόν (2016-2017) με τη φανέλα της Νόριτς όταν και είχε ολοκληρώσει τη χρονιά σκοράροντας 15 γκολ.

Από σκόρερ πήγε να γίνει και δημιουργός

Ωστόσο, μέχρι ο Ολιβέιρα να αντικατασταθεί στο 80' από τον Κλωναρίδη, θα μπορούσε με τις κινήσεις του και τη γενικότερη συνεισφορά του μπροστά, να οδηγήσει την ΑΕΚ ακόμη και στην ανατροπή. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να μην είχε κάποια τελική για γκολ, όπως στο πρώτο, αλλά ήταν ο δημιουργός των καλύτερων ευκαιριών της Ένωσης στην προσπάθειά της να κάνει το 1-2. Αρχικά στο 62' ο Ολιβέιρα ήταν αυτός που έστρωσε στον Βέρντε, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν εκείνος που πήρε το φάουλ σε εξαιρετική θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Βέρντε και απέκρουσε στη γωνία του ο Παπαδόπουλος. Ο Καρέρα μη θέλοντας να ρισκάρει (καθώς ο Πορτογάλος πρόσφατα ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού) τον αντικατέστησε στο 80' με τον Κλωναρίδη. Ήταν, ωστόσο, ακόμα μια «γεμάτη» εμφάνιση για τον Ολιβέιρα με την κιτρινόμαυρη φανέλα τη φετινή σεζόν.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα