ΠΑΣ Γιάννινα: Κάν' το όπως οι Κοντογουλίδης, Μπελά και Σαϊτιώτης (pics & vid)

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Κάν' το όπως οι Κοντογουλίδης, Μπελά και Σαϊτιώτης (pics & vid)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με οδηγό την πρόκριση επί του Ολυμπιακού του Ριβάλντο το 2007 θα προσπαθήσει να γράψει ξανά ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr θυμάται εκείνη την επική πρόκριση του «Αγιαξ» μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι. Ακόμα και αν η ομάδα σου δεν είναι καλύτερη, ακόμα και αν αγωνίζεσαι σε χαμηλότερη κατηγορία και με μικρότερο μπάτζετ. Το ποδόσφαιρο έχει μια ιδιαιτερότητα και γι αυτό είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Δεν κερδίζει πάντα το φαβορί. Γι΄αυτό και τα πιο λαϊκά κοινωνικά στρώματα αναπτύσσουν τόσο δυνατή σχέση με την μπάλα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με ένα όνειρο τρελό. Να κάνει ότι έκανε πριν 13 χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό του Ριβάλντο και του Τζόρτζεβιτς. Να τον αποκλείσει και να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του «Αγιαξ». Αλλωστε, τα σημάδια είναι εκεί, ακριβώς στην γωνία. Και με οδηγό εκείνο το ματς στις 31 Ιανουαρίου του 2007, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα με το γκολ του Παμλίδη.

Το 2007, ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόταν όπως και τώρα στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, τότε Β' Εθνική, τώρα Super League 2. Τότε οι Ηπειρώτες αντιμετώπισαν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες», οι Πειραιώτες εμφανώς υποτίμησαν τον ΠΑΣ και το πλήρωσαν αφού Κοντογουλίδης και Ντομορό έδωσαν μια καθαρή νίκη με 2-0 στην ομάδα του Γιάννη Παπακώστα.

Στον επαναληπτικό στις 31 Γενάρη, ο Ολυμπιακός και ο Τάκης Λεμονής αποφασίζει να κατεβάσει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, Καστίγιο, Νικοπολίδης, Ζούλιο Σέζαρ, ξεκινάνε στην ενδεκάδα με στόχο την ανατροπή. Οι Ηπειρώτες όμως έδειχναν αποφασισμένοι και κατάφερναν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Στο 60ο λεπτό ο Κωνσταντίνου κερδίζει πέναλτι, με τον Τζόρτζεβιτς από την άσπρη βούλα να δίνει ελπίδες στους Πειραιώτες για την ανατροπή.

Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο 73' ο Μπαμπαγκίντα από κοντά πέτυχε το 2-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Το τρίτο γκολ δεν ήρθε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο 98ο λεπτό θα γίνει η φάση που θα σημαδέψει την καριέρα του Κοντογουλίδη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των Τοροσίδη και Ζεβλάκοφ και μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μείνει αποσβολωμένοι, με τον Κοντογουλίδη να πανηγυρίζει με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο μένοντας στο χορτάρι, πριν γίνει ένα κουβάρι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο «Αγιαξ της Ηπείρου» μόλις είχε γράψει ιστορία. Πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος. Η πόλη των Ιωαννίνων δεν κοιμήθηκε εκείνη την ημέρα, με τον κόσμο να κατακλύζει την Πλατεία Πύρρου μπροστά από την τότε Νομαρχία Ιωαννίνων.

Οι ενδεκάδες εκείνου του αξέχαστου παιχνιδιού:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Σέζαρ (104′ Οκκάς), Τοροσίδης, Στολτίδης (71′ Μάριτς), Νε (46′ Μπαμπαγκίντα), Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, Ριβάλντο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τόλιος, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Αντάντο, Ρεπερνιέ, Γήττας, Μιχαλόπουλος (86′ Γεωργιάδης), Μπελά, Σαΐτιώτης (71′ Καζναφέρης), Ντομορό (62′ Κοντογουλίδης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα