Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-2 (vid)

Gazzetta team
Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-2 (vid)

bet365

Σε ένα καταπληκτικό ματς στο βροχερό τερέν των Τρικάλων, οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, αλλά στο φινάλε οι γηπεδούχοι με το γκολ του Τσίπρα πήραν την νίκη με 3-2 κόντρα στον Εργοτέλη κι έχουν προβάδισμα πρόκρισης.
Ματσάρα έγινε απόψε στα Τρίκαλα, όπου οι «Σακαφλιάδες» επικράτησαν με 3-2 του Εργοτέλη και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση, στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι γηπεδούχοι είχαν γκολκίπερ τον Γιακουμή, τους Γρηγορόπουλο, Βέρτζο, Οικονομόπουλο και Νιάρο στην άμυνα, στον άξονα τους Ριζογιάννη, Παπαγεωργίου και Πέλκα, άκρα με Λώττα και Ελευθεριάδη και μπροστά τον Σταματή.
Οι Κρητικοί ξεκίνησε το ματς με Καλογεράκη κάτω από τα δοκάρια, Βουτσά, Οικονόμου, Πεϊο και Μπούση στην άμυνα, Μπρους, Αλεξάκη και Τσέλιο στο κέντρο και τριάδα μπροστά με Σταθόπουλο, Μανουσάκη και Μπαράτα.
Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ελέω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και της βροχής, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι ουσιαστικό. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, απειλούσαν κυρίως με σουτ, είχαν μία καλή στιγμή με τον Λώττα και πατούσαν καλύτερα. Την ίδια στιγμή οι κρητικοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και δεν είναι τυχαίο πως στην ανάπαυλα προχώρησαν σε δύο αλλαγές.
Το δεύτερο μισό όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο. Στο 55' μάλιστα έγινε η φάση του αγώνα, καθώς τότε ο Ελευθεριάδης με ένα πανέμορφο σουτ έξω από τα καρέ του Καλογεράκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του και τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ. Αμέσως μετά (57') ο Παπαγεωργίου «άγγιξε» το 2-0 (ο γκολκίπερ του Εργοτέλη αντέδρασε πολύ καλά στην προσπάθειά του ), όμως κάπου εκεί άρχισαν να διαφοροποιούνται τα δεδομένα.
Οι Ηρακλιώτες ξεκίνησαν σταδιακά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ και στο 62' έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Τσίπρας σε κόρνερ τους, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο,«εκτέλεσε» άθελά του τον Γιακουμή με κεφαλιά. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα απώλεσε μία καλή στιγμή και στο 66' ο Ιατρούδης με σουτ έφερε τούμπα τον αγώνα.
Αλλά τα Τρίκαλα δεν είχαν ακόμη πει την... τελευταία τους λέξη, Ξεπέρασαν το «μπλακ άουτ» που υπέστησαν και βγήκαν μπροστά. Πίεσαν και με την είσοδο του Πελάεθ έπαιξαν... φουλ επίθεση. Ο Ισπανός χαφ και ο Τσίπρας απώλεσαν τη διπλή ευκαιρία του 76' και το παιχνίδι παίζονταν πλέον στο μισό του Εργοτέλη. Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 81', όταν ο Τεγούσης βρήκε κάθετα τον Παπαγεωργίου, εκείνος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη και καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο ο Πελάεθ μετέτρεψε σε γκολ. Αλλά υπήρχε και συνέχεια...
Στο 89' ο «μοιραίος» του 62' Τσίπρας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Πελάεθ και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, με σκορ 3-2.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιακουμής, Γρηγορόπουλος, Βέρτζος, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης (79' Τεγούσης), Παπαγεωργίου, Πέλκας, Ελευθεριάδης, Λώττας (75' Πελάεθ), Σταματής (62' Τσίπρας).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καλογεράκης, Βουτσάς, Οικονόμου, Πεϊος, Μπούσης, Μπρους, Αλεξάκης (46' Ιατρούδης), Τσέλιος (79' Κατσούρι), Σταθόπουλος (46΄Γροντής), Μανουσάκης και Μπαράτα.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα