Λουτσέσκου: «Ακόμη καλύτεροι τη νέα σεζόν»

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Ακόμη καλύτεροι τη νέα σεζόν»

bet365

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το νταμπλ αλλά θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να διατηρήσει τα πρωτεία και την επόμενη σεζόν, όπως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου στη συνέντευξη Τύπου.

Για τα συναισθήματα του: «Υπάρχει μόνο μία λέξη. Ευτυχία. Πραγματικά χαρούμενος και τώρα νιώθω κάτι που δεν μπορούσα να νιώσω μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί υπήρχε πάντα στην άκρη του μυαλού μου το κύπελλο».

Για το αν ήταν πιο δύσκολο να διαχειριστεί ψυχολογικά τον θυμό πριν τον περσινό τελικό ή την ευτυχία λόγω του πρωταθήματος πριν τον φετινό: «Ποτέ δεν σκέφτηκα με τέτοιο τρόπο, ποτέ δεν σκεφτήκαμε με τέτοιο τρόπο. Ξεκινήσαμε πέρυσι να ηγούμαστε της βαθμολογίας γύρω στα τέλη Ιανουαρίου αλλά και από εκεί ξεκίνησε ένας πάρα πολύ ισχυρος δεσμός όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Ξεκινήσαμε να έχουμε μια πολύ δυνατή νοοτροπία και δείχναμε τη θέληση μας να είμαστε νικητές. Δεν μας οδήγησε κάποιος θυμός σε όλο αυτό. Η δουλειά μας οδήγησε να έχουμε αυτή την παρουσία, εμείς αισθανόμασταν ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και συνεχίσαμε φέτος να δουλεύουμε για να πάμε προς την επιτυχία. Και από εκεί και πέρα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, χάσαμε τον Μαουρίσιο, τον Ομάρ, μετά ο Αντρέ... Μιλάμε για παίκτες με προσωπικότητα, αλλά η αντίδραση που είχε αυτό το γκρουπ, οφείλεται σε αυτό τον πολύ ισχυρό δεσμό που έχουν μεταξύ τους οι παίκτες».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τους Κάνιας, Βαρέλα και Σάκχοφ, οι οποίοι μπορεί να φύγουν τις επόμενες μέρες, σε αντίθεση με ό,τι κάνουν άλλες ομάδες που απομονώνουν παίκτες που μπορεί να φύγουν: «Δε θα ήθελα να το αναλύσω, αλλά είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις επιλογές μου. Θέλω να πω για τον Κάνιας ότι τραυματίστηκε τον Ιανουάριο, προσπάθησε να ξαναμπεί στην ομάδα και είχε νέο τραυματισμό. Είχαμε αυτοποίθηση, ξέραμε τι θα μας έδινε ο καθένας και ήμουν σίγουρος ότι θα τους έδινε πολύ μεγάλο κίνητρο το γεγονός ότι μπορεί να φύγουν. Είναι παίκτες που θέλουν πολύ να μείνουν αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν, θα πρέπει να φύγουν σαν νικητές. Αλλά δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για αυτό, είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, για τους οπαδούς του, είναι η βραδιά που πετύχαμε τον στόχο μας, δηλαδή το νταμπλ και το αήττητο πρωτάθλημα».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη πολλών ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα: «Δεν συμφωνώ. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Χωρίς να έχει σημασία ο "πόλεμος" ανάμεσα σε μένα και στην πλευρά της ΑΕΚ, και θέλω να πω ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σε κανέναν προσωπικά, η ΑΕΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό προπονητή. Ισως η ΑΕΚ ήθελε μια εκδίκηση σήμερα για τους δύο χαμένους τελικούς, ίσως ξέρουν ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν δικό μας, οπότε δεν συμφωνώ καθόλου ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι».

Για το αν μπορούμε να μιλάμε για εποχή ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσουμε τόσο μεγάλες λέξεις. Να τις χρησιμοποιούμε όμως για τα κατορθώματα μας τις τελευταίες δύο σεζόν. Θα πρέπει τη νέα σεζόν να είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, πολύ καλύτεροι, γιατί ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα θα είναι στόχος για οποιαδήποτε ομάδα ή παίκτη. Σκεφτείτε ότι στο πρωτάθλημα έχουμε να χάσουμε ένα χρόνο και τρεις μήνες, οπότε κάθε ομάδα θα θέλει να βάλει τέλος στο αήττητο σερί μας την επόμενη σεζόν και όλοι θα πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για να εμφανιστούμε αντάξιοι μιας νέας επιτυχίας».

Για το αν θα επιχειρήσει να κρατήσει τον κορμό, να κρατήσει την ομάδα με ελάχιστες αλλαγές: «Με όλη μου τη δύναμη αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις».

Για το αν είπε κάτι με τον Μπάρκα, με τον οποίο αγκαλιάστηκαν στο τέλος του ματς: «Η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες, ο Μπάρκας είναι ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Μίλησα με τον Σβάρνα, τον οποίο είχα στην Ξάνθη, με τον Γαλανόπουλο. Είναι παίκτες με καλό χαρακτήρα και μου έδωσαν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου. Δε θέλω να πιστέψω πως κατά την απονομή της ΑΕΚ, οι παίκτες της αρνήθηκαν να περάσουν μέσα από τους δικούς μας παίκτες. Εγινε από κάποιον άλλο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα