Ο ΠΑΟΚ καίγεται γι’ αυτό το κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ καίγεται γι’ αυτό το κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ καίγεται γι’ αυτό το κύπελλο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου λίγες ώρες πριν τον τελικό του κυπέλλου, γράφει στο blog του στο gazzetta, για την πολύ μεγάλη σημασία που έχει αυτό ειδικά το παιχνίδι όσον αφορά στον ΠΑΟΚ και τους στόχους του.

Ήρθε η μέρα και γι’ αυτόν τον τελικό κυπέλλου. Έναν ακόμη που δίνει ο Δικέφαλος του Βορρά στην Αθήνα. Ο αήττητος πρωταθλητής ΠΑΟΚ που διεκδικεί και το τρίτο συνεχόμενο κύπελλό του, σε τρίτο διαδοχικό τελικό. Στον δεύτερο τελικό που δίνει απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στην έδρα της.

Όλες αυτές τις ημέρες διαβάζουμε και ακούμε για… «την ΑΕΚ που δίνει το ματς της χρονιάς. Η ΑΕΚ που το θέλει πολύ και δεν θα ανεχτεί να χάσει και τρίτο συνεχόμενο τελικό από τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ που εδώ και μήνες περιμένει αυτό το παιχνίδι αφού από νωρίς έχασε τους άλλους στόχους. Η ΑΕΚ που αν χάσει θα μπει σε περιπέτειες και όλοι θα είναι υπό κρίση και… ποιος ξέρει τι άλλο θα γίνει».

Αφήνουμε όμως την ΑΕΚ στην άκρη γιατί δεν μας ενδιαφέρει και δεν είναι το θέμα μας. Η παραπάνω αναφορά έγινε για να μπούμε στο θέμα μας και να το συνδυάσουμε με τον ΠΑΟΚ.

Και ρωτάμε:

- Υπάρχει κανείς μέσα, έξω ή γύρω από τον ΠΑΟΚ που… δεν θέλει αυτό το κύπελλο; (Είναι τόσο αστεία η ερώτηση, αλλά βοηθάει για να καταλήξουμε στο τελικό συμπέρασμα).

- Νιώθει κανείς ΠΑΟΚτσής χορτασμένος από χαρές και πανηγυρισμούς μετά τα όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα;

- Υπάρχει οποιοσδήποτε παίκτης, προπονητής, παράγοντας, στέλεχος, φίλαθλος, οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος υποτιμάει τη σημασία αυτού του τελικού;

- Θεωρεί κάποιος στον ΠΑΟΚ ότι επειδή η ομάδα κατέκτησε τα δύο περασμένα κύπελλα, αυτό το τρίτο έχει μικρότερη αξία;

- Υπάρχει έστω και ένας στον οργανισμό ΠΑΟΚ που δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν αντιλήφθηκε ότι ο στόχος που τέθηκε για φέτος, είναι η κατάκτηση του νταμπλ;

- Είναι οποιοσδήποτε που δεν θέλει να ξανακερδίσει την ΑΕΚ ή που νιώθει κορεσμένος από τις νίκες των τελευταίων ετών;

- Από εκεί και πέρα υπάρχει κανείς που «φοβάται» ή λιγοψυχάει επειδή δεν παίζει ο Βιεϊρίνια, ο Μαουρίσιο, επειδή η χρονιά ήταν μεγάλη και δύσκολο, και επειδή ο τελικός γίνεται σε άδειο γήπεδο που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια ο αντίπαλος;

Είναι 100% βέβαιο και το γνωρίζουμε, το νιώθουμε, ότι ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν αυτό το τελευταίο ματς, σαν τον αγώνα της χρονιάς. Είναι ο αγώνας της χρονιάς, όχι μόνο επειδή είναι ο τελευταίος, όχι μόνο επειδή κρίνεται ένας τίτλος. Πολύ απλά, αυτός ο αγώνας είναι ο σημαντικότερος γιατί κρίνει τον στόχο της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ που δεν είναι άλλος από το νταμπλ.

Άρα… Όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες γνωρίζουν και θα δουλέψουν αναλόγως. Στο κάτω-κάτω… για τον ΠΑΟΚ και για κάθε μεγάλη ομάδα δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου… «μείναμε στους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος». Αν είναι δυνατόν… Που γράφει ότι η σεζόν τελείωσε στις 21/4;

Αφού στον ΠΑΟΚ όλοι… νιώθουν, καλό είναι και όλοι οι υπόλοιποι να πάρουν το μήνυμα, ότι εν έτη 2019, στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, δεν υπάρχει καμία μα καμία αποδοχή ήττας και αλίμονο αν αυτός ο ΠΑΟΚ, δεν αντιμετωπίζει τον σημερινό τελικό σαν το ματς της χρονιάς.

Είναι τόσο απλό όσο… φαίνεται, από πίσω βέβαια έχει και πολλές άλλες παραμέτρους που απλά δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να εξηγηθούν. Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι θα… διαλύσει το σύμπαν σε αρνητικό ενδεχόμενο. Ας μην είμαστε των άκρων… Ο ΠΑΟΚ πέτυχε όσα πέτυχε όταν σκέφτηκε, αντέδρασε και αποφάσισε να δράσει με βάση την ποδοσφαιρική λογική…

Απλά… Η χρονιά είναι ιστορική. Αυτή η σεζόν στέφθηκε από επιτυχία στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλές χαρές και γέμισε υπερηφάνεια τον κόσμο του, αλλά… τώρα, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα, όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι απόψε αυτή η ομαδάρα δίνει τον αγώνα της χρονιάς και πρέπει να «φερθεί» αναλόγως. Απόψε κρίνεται ο στόχος της χρονιάς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.