Κανένα ψήγμα λογικής, κανείς με ίχνος ντροπής...

Κανένα ψήγμα λογικής, κανείς με ίχνος ντροπής...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος ασχολείται (δυστυχώς) όχι με το ποδόσφαιρο, αλλά με τους βολεμένους και ηλίθιους του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν υπάρχει κανείς από τους εμπλεκόμενους σε αυτόν τον τελικό που δεν έχει ευθύνη για αυτή την απόφαση ντροπή (Κράτος, Υφυπουργοί, Αστυνομία, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ), δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να έχει ψήγμα λογικής, ώστε ο τελικός να γίνει χωρίς κόσμο. Κανένα όμως και είμαι απόλυτος και δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει κάποιο επιχείρημα που έστω να το ακούω.

Ακόμη και στη Βενεζουέλα που είναι στα πρόθυρα εμφυλίου ο τελικός έγινε με κόσμο! Δεν ακούω το επιχείρημα “προκειμένου να τους αφήσουμε να σκοτωθούν, ας γίνει μόνο με καθίσματα ο τελικός...”, το οποίο συνοδεύεται από τα κατά τα άλλα αληθινά επιχειρήματα, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι “μπορντέλο”, η ελληνική αστυνομία ανίκανη, οι Ελληνες παράγοντες “όμηροι ή και συνεργάτες των χουλιγκάνων” κ.ο.κ. Ναι όλα αυτά ισχύουν, αλλά δεν είναι επιχειρήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην απόφαση (για δεύτερη φορά στην τελευταία τετραετία) ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει χωρίς κόσμο.

Και εξηγώ τι εννοώ. Αληθινά επιχειρήματα που έχουν απόλυτη βάση, είναι επίσης ότι οι Ελληνες οδηγοί είναι οι χειρότεροι στην Ευρώπη στην συμπεριφορά τους στους δρόμους, ένα πράγμα σαν τους Ελληνες οπαδούς στο γήπεδο, ότι στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, ότι οι δρόμοι μας είναι πιο χάλια και από τα γήπεδά μας, ότι οι Ελληνες οδηγοί δεν σέβονται κανένα όριο και δεν δείχνουν συμμόρφωση με τους κανόνες, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους οπαδούς στο γήπεδο, ότι η τροχαία κάνει χειρότερη δουλειά και από την αστυνομία, κ.ο.κ.. Επειδή έχουν βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω επιχειρήματα, αυτό προφανέστατα δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε την απόφαση να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία κάθε λογής οχημάτων στους δρόμους, προκειμένου να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να μην έχουμε άλλο αίμα στην άσφαλτο...

Στην Ελλάδα πλέον και με Υπουργικές αποφάσεις επιβεβαιώνουμε κάθε φορά ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι για τους φιλάθλους, αλλά είναι για τους παράγοντες, τα συμφέροντα, το πολιτικό κόστος. Ένας Υφυπουργός για ακόμη μία φορά (ασφαλώς και δεν έχει να κάνει με την σημερινή κυβέρνηση, αλλά με τη φύση του πολιτικού στην Ελλάδα) αποφασίζει ότι το μόνο που έχει νόημα είναι “άσε μην μπλέξουμε δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές...”. Αλλοιώνουν τα πάντα, ακόμη και την ίδια τη φύση του κάθε πράγματος, προκειμένου να βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο Βασιλειάδης προσπάθησε να συνεννοηθεί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και δεν τα κατάφερε, προσπάθησε να τους δεσμεύσει, για αυτούς στους οποίους θα έδιναν τα εισιτήρια και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γραμμένος που είναι ανίκανος να βρει γήπεδο να παίξει η Εθνική ομάδα, είναι ανίκανος ακόμη και για να δέσει τα κορδόνια του. Άλλωστε για αυτό τον έβαλαν εκεί, κανείς δεν θέλει έναν ικανό πρόεδρο στην ΕΠΟ, όλοι μία γλάστρα, ένα σκιάχτρο θέλουν. Δεν γίνεται όμως, όσα κι' αν είναι τα άλλοθι του Υφυπουργού στο τέλος να τιμωρείται το ποδόσφαιρο και ο φίλαθλος.

Προφανώς και για όλη αυτή την κατάσταση την ευθύνη την έχουν οι ΠΑΕ διαχρονικά, δεν έχω αμφιβολία, αλλά ως Υφυπουργός όφειλε να βρει λύση που θα έπληττε στο φινάλε αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα και όχι το ποδόσφαιρο και τους φίλους του. Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται, ο Υφυπουργός να θεωρεί πιο σημαντικό το VAR από τους ίδιους τους θεατές. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, και δεν δικαιολογείται από κανένα απολύτως επιχείρημα, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με Υπουργικές αποφάσεις να παίζεται για όλους τους άλλους εκτός από τον κόσμο.

Ας έκανε τον τελικό στο Σίδνεϊ ή στη Νέα Υόρκη κι' ας τον... βάπτιζε γιορτή για τους ομογενείς, ας έβρισκε τρόπο, απειλώντας τις ομάδες με αποκλεισμό από την Ευρώπη για μία διετία ώστε οι ΠΑΕ να φρόντιζαν τα εισιτήρια να πάνε σε κανονικούς ανθρώπους και όχι στους στρατούς με τους μαχαιροβγάλτες όπως στο Βόλο, δεν ξέρω τι θα έπρεπε να έχει σκεφτεί, δεν είναι και δική μου δουλειά άλλωστε, πάντως η απόφαση “θα κάνουμε την γιορτή, θα κάνουμε το πάρτι, αλλά δεν θα καλέσουμε κανέναν” είναι μία κωμικοτραγική απόφαση. Δεν είναι μόνο ότι μας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως κράτος, ως ποδόσφαιρο, ως κοινωνία, δεν είναι μόνο ότι με Υπουργική απόφαση επικοινωνούμε σε όλο τον πλανήτη ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι κανίβαλοι που αδυνατούν να δουν μαζί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι γιορτή και το Κράτος ομολογεί δημόσια ότι κατοικείται από κανιβάλους, είναι ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο, δεν παίζεται για τους Υπουργούς, για τους παράγοντες και τους μπράβους τους που θα μαζευτούν στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο το βράδυ. Το ποδόσφαιρο όταν δεν παίζεται για τον κόσμο, απλά δεν έχει νόημα να παίζεται. Λιγότερο γελοία απόφαση και από αυτήν που πήρε θα ήταν η μη διεξαγωγή του τελικού και όχι η διεξαγωγή του χωρίς θεατές...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.