Η πιο επιθετική ΑΕΚ με Χιμένεθ τη φετινή σεζόν

Η πιο επιθετική ΑΕΚ με Χιμένεθ τη φετινή σεζόν

Δημήτρης Βέργος
Η πιο επιθετική ΑΕΚ με Χιμένεθ τη φετινή σεζόν

bet365

Ο στόχος του Κυπέλλου κάνει την ΑΕΚ πολύ επιθετική στον θεσμό, καθώς τόσο στη χθεσινή ρεβάνς με τη Λαμία, όσο και σε εκείνη με τον Ατρόμητο στον προηγούμενο γύρο, η Ένωση πραγματοποίησε δύο από τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις της με τον Μανόλο Χιμένεθ τη φετινή σεζόν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα από την ΑΕΛ την περασμένη αγωνιστική είχε σταθεί στο γεγονός ότι οι παίκτες του είναι πολύ επικεντρωμένοι στον στόχο του Κυπέλλου, στον μοναδικό δηλαδή στόχο που έχουν εδώ και καιρό οι κιτρινόμαυροι έχοντας μείνει εκτός πρωταθλήματος. Κάτι που φάνηκε στη χθεσινή ρεβάνς απέναντι στη Λαμία, όπου η Ένωση παρουσιάστηκε απόλυτα προσηλωμένη για την πρόκριση στον τελικό, περνώντας με το εμφατικό 0-4.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία πολύ επιθετική εμφάνιση, καθώς εκτός από τα τέσσερα γκολ των Πόνσε, Οικονόμου, Μπακασέτα και το αυτογκόλ του Βάντερσον, είχε και τρία δοκάρια με τους Πόνσε, Μάνταλο και Λιβάια, ένα γκολ του Μάνταλου που λανθασμένα ακυρώθηκε, και αρκετές ακόμα χαμένες ευκαιρίες για να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ. Μια ολοκληρωμένη εμφάνιση στον επιθετικό τομέα που είχε ποικιλία, τόσο στη δημιουργία όσο και στο τελείωμα των φάσεων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μπορεί ο Μπακασέτας να ήταν ο MVP, ωστόσο κανείς από τη μέση και μπροστά δεν υστέρησε.

Η χθεσινή ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία ήταν η πιο επιθετική ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο τη φετινή σεζόν. Κι αυτό σε συνδυασμό ευκαιριών και γκολ που έκανε, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 τελικές και τέσσερα τέρματα. Η δεύτερη πιο επιθετική εμφάνιση των κιτρινόμαυρων τη φετινή σεζόν ήταν πάλι στο Κύπελλο, στη ρεβάνς κόντρα στον Ατρόμητο, όπου δημιούργησε 13 τελικές, σκοράροντας τρία τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ, παρά την ήττα και την κακή εμφάνιση, είχε τελειώσει το ματς με 16 τελικές, πιέζοντας αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ γενικότερα στην πλειοψηφία των αγώνων της στη Super League με τον Σεβιγιάνο κόουτς στον πάγκο η Ένωση δημιουργεί από 10 έως 12 τελικές ανά παιχνίδι. Μέσα σε αυτά και το πιο αποτελεσματικό ματς της Ένωσης με τον Χιμένεθ κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου επικράτησε με 4-0 με 10 τελικές προσπάθειες.

Γενικότερα το Κύπελλο αποτελεί τον… αγαπημένο θεσμό του Χιμένεθ καθώς πέρα από τις δύο πολύ γεμάτες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ απέναντι σε Ατρόμητο και Λαμία, ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός μετράει το απόλυτο στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης έχοντας 12/12 προκρίσεις από την πρώτη του θητεία στην ομάδα! Πλέον θέλει να επαναλάβει ότι και το 2011, κατακτώντας το τρίτο του τρόπαιο συνολικά με την ΑΕΚ στον τελικό του Μαΐου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα