Η «τύχη» του Κατσίκα έφεραν και τις πρώτες συμμετοχές με τους «μεγάλους»

Δημήτρης Ρούσσος
Η «τύχη» του Κατσίκα έφεραν και τις πρώτες συμμετοχές με τους «μεγάλους»

bet365

Ο Παναγιώτης Κατσίκας έπαιξε ως βασικός κόντρα στην ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού του Νίκου Μελίσσα στην προθέρμανση, με τις ομοιότητες με το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό να είναι εμφανείς.

Μόλις 20 χρονών, αλλά ήδη μετράει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, όχι απλώς ως παίκτης ομάδας της Super League, αλλά και κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Ο Παναγιώτης Κατσίκας «ζει» το όνειρο κατά τη φετινή σεζόν, όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Μάκη Χάβο, εκμεταλλευόμενος τη δουλειά του και βλέποντας την τύχη του να ευνοείται κι από τις συγκυρίες!

Η πρώτη συμμετοχή του ακόμα 19χρονου τότε τερματοφύλακα ήταν στις 10 Ιανουαρίου, στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη νίκη με 1-0 που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στα πέναλτι στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Τότε, ως βασικός για τους Φθιωτούς είχε αγωνιστεί ο Γιώργος Μπαντής, που ωστόσο ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά με τη συμπλήρωση μιας ώρας. Στον πάγκο δεν βρέθηκε ούτε ο Μπόγιαν Σαράνοφ, αλλά ούτε και ο Νίκος Μελίσσας, που αγωνίζονται συνήθως κάτω από τα δοκάρια των «κυανόλευκων». Για λόγους ροτέισον την αποστολή συμπλήρωνε ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας ο Κατσίκας, που έκανε προθέρμανση, φόρεσε τα γάντια του, πήρε μια βαθιά «ανάσα» και μπήκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Μουνιέ, τον Χατζηγιοβάννη και τους υπόλοιπους «πράσινους»!

Μάλιστα κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του και να «προστατεύσει» το σκορ πρόκρισης, στο πρώτο από τα… θαύματα της Λαμία στον φετινό θεσμό. Η δε φιλοφρόνηση που δέχθηκε από τον Μπαντή κατά την αντικατάστασή του «μαρτυρά» πολλά, τόσο για τον έμπειρο συνάδελφό του, όσο και για τον ίδιο...

Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά, αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός για τα γάντια του βασικού στους Φθιωτούς. Το φινάλε της σεζόν έδειχνε πως δεν θα βρει ξανά τον Κατσίκα στο γήπεδο. Όλα αυτά ωστόσο μέχρι το «ζέσταμα» του δεύτερου ημιτελικού με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ Λαμίας. Τότε ο προοριζόμενος ως βασικός Μελίσσας αισθάνθηκε ένα «τσίμπημα» στον τετρακέφαλο κι αυτόματα έμεινε εκτός πλάνων του Χάβου για το παιχνίδι.

Έτσι, τυχερός αλλά και έτοιμος, ο 20χρονος γκολκίπερ πήρε τη θέση του, με στόχο να συμβάλλει το «θαύμα» που έψαχνε η ομάδα του κόντρα στην Ένωση. Το τελικό σκορ (0-4) δείχνει πως τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον νεαρό τερματοφύλακα, που ωστόσο δεν έφερε ευθύνη σε κάποιο από τα τέρματα που δέχθηκε.

Στο πρώτο γκολ μετά το σουτ του Λιβάια η μπάλα διαγράφει απίθανη τροχιά, πέφτει στο δοκάρι και «στρώνεται» στον Πόνσε εξ επαφής. Στο δεύτερο φωνάζει στον Αντέτζο να αφήσει τη μπάλα, αυτός κάνει «τσαφ» και βγάζει τον Οικονόμου μόνο του σχεδόν πάνω στη γραμμή. Στο τρίτο η κόντρα του σουτ του Μπακασέτα στον Σκόνδρα στέλνει τη μπάλα στην αντίθετη γωνία του, ενώ στο τέταρτο η κεφαλιά του Πόνσε είναι απ’ αυτές που δεν… πιάνονται.

Πέραν μάλιστα αυτών των φάσεων, έδειξε έτοιμος να επέμβει, όπως κι έκανε στο τετ α τετ με τον Χουλτ (33’) και στο σουτ των Μπακασέτα χαμηλά (38’) στο πρώτο ημίχρονο, στο γύρισμα του Λιβάια μέσα από την περιοχή (76’), στη βολίδα του Μπογέ (80’) στο β’ μέρος.

Πέραν των επιδόσεών του πάντως, σε αυτή την ηλικία μάλλον σημαντικότερη είναι η αυτοπεποίθηση που παίρνει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ελάχιστα, κρινόμενος μάλιστα σε σημαντικά παιχνίδια με πολλές απαιτήσεις. Ήδη χθες ο 20χρονος πρώην κίπερ του Παπάγου και της Αναγέννησης Καρδίτσας φαινόταν πιο έτοιμος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί αντίστοιχα παιχνίδια της τύχης στο μέλλον, αλλά και να δημιουργήσει τη δική του!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα