Καρυπίδης στο gazzetta.gr: «Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θέλαμε να το διασκεδάσουμε και με την ΑΕΚ»

Δημήτρης Ρούσσος
Καρυπίδης στο gazzetta.gr: «Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θέλαμε να το διασκεδάσουμε και με την ΑΕΚ»

bet365

Ο Χρήστος Καρυπίδης μίλησε στο gazzetta.gr μετά την ήττα της Λαμίας από την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αναφέρθηκε στην κλάση της Ένωσης που έκανε τη διαφορά, όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του στη σεζόν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τη σεζόν ως τώρα και το μέλλον του.

Ένας ημιτελικός στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 20.000 κόσμο, με το τέλος του δρόμου να είναι κοντύτερα από ποτέ, για μια ομάδα του μεγέθους της Λαμίας συνιστά τεράστια υπόθεση. Οι αποκλεισμοί επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού άνοιξαν την… όρεξη των Φθιωτών, ωστόσο αντίπαλος ήταν άλλος ένας μεγάλος αντίπαλος και η πρόκριση στον τελικό ακόμα μια υπέρβαση εν εξελίξει.

Άρα; Ο εμπειρότερος των «κυανόλευκων» έχει την απάντηση! «Ξέραμε τις δυσκολίες και παλέψαμε για ό,τι καλύτερο, κυρίως όμως θέλαμε να ζήσουμε τις στιγμές», λέει στο gazzetta.gr ο Χρήστος Καρυπίδης, που στα 36 του βιώνει… δεύτερη νιότη στη Λαμία και με 13 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο συμβάλλει τα μέγιστα στην εξαιρετική τους πορεία. Έχοντας δε στο «ενεργητικό» του τρεις τελικούς, έναν χαμένο με την Ξάνθη (2014/15) κόντρα στον Ολυμπιακό και δυο κερδισμένους με την Ομόνοια (2010/11 με Απόλλωνα, 2011/12 με ΑΕΛ), έχει παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και άποψη για όσα πρέπει να κάνει μια ομάδα.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός εξήγησε όσα (δεν) πήγαν καλά για τη Λαμία το βράδυ της Τετάρτης, στάθηκε στην ευκαιρία του Αντέτζο, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα πρέπει να γίνουν στη ρεβάνς, ώστε να εξαντλήσει η ομάδα του τις πιθανότητές της.

- Ας το πάμε με χρονική σειρά. Τι λέγατε μεταξύ σας στα αποδυτήρια, μέχρι να βγείτε στο γήπεδο για τη σέντρα;

«Ξέραμε πως η πρόκριση στον ημιτελικό αποτελούσε ήδη υπέρβαση. Μην ξεχνάμε πως η Λαμία ουσιαστικά έχει εμπειρία δυο σεζόν στη Super League. Καταφέραμε φέτος, εκτός από την καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, να φτάσουμε τόσο μακριά και στο Κύπελλο. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, όπως και στα προηγούμενα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αναντίρρητα η ΑΕΚ ήταν το φαβορί, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Μπήκαμε με τη λογική του να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

- Τι κάνατε καλά στο διάστημα που η Λαμία στεκόταν χωρίς προβλήματα στο γήπεδο;

«Ειδικά στο πρώτο μέρος δούλεψε πολύ καλά το πλάνο που είχαμε, να περιορίσουμε την ΑΕΚ μακριά από την εστία μας, ώστε να μη δεχθούμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος βέβαια άλλαξε σχηματισμό, μας πίεσε περισσότερο και ίσως θα μπορούσαμε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας, για να πάρουμε ανάσες και να προβληματίσουμε την ΑΕΚ. Αυτό δεν έγινε και μοιραία, απέναντι σε παίκτες όπως αυτοί, έρχονται οι προϋποθέσεις για μια τέτοια ομάδα να βρεθεί έξω από την περιοχή μας, ευκαιρίες τις οποίες πληρώσαμε κιόλας».

- Τι έκανε τη διαφορά και τελικά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε;

«Λίγο απ’ όλα. Ξέραμε πως πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Προφανώς δεν έγινε αυτό και δεχθήκαμε τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο γκολ».

- Είχατε πάντως και την ευκαιρία του Αντέτζο, που αν έμπαινε θα άλλαζε τα δεδομένα. Συμφωνείς;

«Σίγουρα. Στο χρονικό σημείο που έγινε, αφού μετά δεν θα είχε χρόνο να αντιδράσει, αλλά και επειδή θα ήταν εκτός έδρας, θα έκανε… άλλο παιχνίδι τη ρεβάνς».

- Τι να περιμένουμε για το παιχνίδι της Φθιώτιδας;

«Σίγουρα με ένα εις βάρος μας 2-0 καταλαβαίνουν όλοι πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάντως θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

- Τακτικά τι θα παίξει ρόλο στη ρεβάνς;

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, μπορώ να κάνω μόνο ένα γενικό σχόλιο. Απέναντι σε μεγάλες ομάδες το σημαντικό είναι να αμυνθούμε σωστά. Αν π.χ δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά, τελειώσαν όλα. Εκτός αυτού, πρέπει να μπορούμε να κρατήσουμε τη μπάλα, δεν γίνεται να παίξουμε συνέχεια άμυνα. Σίγουρα η κλάση της ΑΕΚ μπορεί να μας περιορίσει, να μας πιέσει και να μην τα καταφέρουμε, όμως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας».

- Σε προσωπικό επίπεδο, με τόσες συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο, νιώθεις να «επανέρχεσαι», μετά την περσινή προβληματική σεζόν στον Πλατανιά;

«Το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που πέφτουν τρεις ομάδες, με βάση τουλάχιστον το πλάνο με το οποίο ξεκινήσαμε. Όσον αφορά εμένα, νιώθω καλά, είμαι υγιής και από κει και πέρα, άλλοι θα κρίνουν την πορεία μου. Εγώ θέλω όποτε με επιλέγει ο προπονητής μου να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

- Είναι ένας ημιτελικός με τη Λαμία η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Επειδή έχω παίξει σε τρεις τελικούς, έναν με την Ξάνθη και δυο νικηφόρους με την Ομόνοια στην Κύπρο, το έχω… ξαναζήσει το έργο! Αυτά τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι ξεχωριστά, διαφορετικά, ιδιαίτερα όταν τα ζεις με ομάδες όπως η Λαμία. Μεγαλώνει την επιτυχία και την προσπάθειά μας το γεγονός πως αυτή η ομάδα έφτασε ως εδώ, αφήνοντας τέτοιους αντιπάλους εκτός συνέχειας».

- Τι σχέδια έχεις για το καλοκαίρι, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό σου με τη Λαμία;

«Εγώ νιώθω καλά και το πιο σημαντικό για μένα είναι πως θέλω και νιώθω πως μπορώ να παίξω για άλλον έναν χρόνο. Από κει και πέρα, προέχει να τελειώσει η σεζόν με καλό τρόπο για την ομάδα και όλα θα τα δούμε στο φινάλε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα