ΑΕΚ: Ο Πόνσε μιλάει πρώτος και δίνει νίκες!

ΑΕΚ: Ο Πόνσε μιλάει πρώτος και δίνει νίκες!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Πόνσε μιλάει πρώτος και δίνει νίκες!

bet365

Ο Έκι Πόνσε επανέλαβε την αγαπημένη του συνήθεια, να ανοίγει τον δρόμο στις νίκες της ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη δυναμική του με το κεφάλι μέσα στην περιοχή.

Για τον Έκι Πόνσε έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Όχι μόνο «μπήκε» στα παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο τη φετινή σεζόν, αλλά κατάφερε να τον ξεπεράσει στα γκολ, φτάνοντας με το χθεσινό κόντρα στη Λαμία τα 18 σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το «Τανκ» έχει αποδείξει με τον πλέον ηχηρό τρόπο το παρατσούκλι που τον συνόδευε, άσχετα αν δεν το είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Ο δανεισμός του στην ΑΕΚ φαίνεται ότι αποτελεί το «κλειδί» για τον ίδιο και την καριέρα του στην Ευρώπη, με τον Αργεντινό να παρουσιάζεται ως... killer στο κοινό και την Ένωση να έχει ξεκινήσει τη δύσκολη προσπάθεια να τον κρατήσει στο ρόστερ.

Τα 10 από τα 18 γκολ έφεραν το 1-0 για την ΑΕΚ

Ο Πόνσε όχι μόνο βρίσκει δίχτυα με ευκολία, αλλά το κάνει ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ και βοηθώντας την στο τέλος να πάρει τη νίκη. Ένα χαρακτηριστικό εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε φορ, το οποίο ο Αργεντινός διαθέτει και με το παραπάνω. Από τα 18 γκολ που έχει σημειώσει φέτος, τα 10 άνοιξαν το σκορ για την ΑΕΚ δίνοντας οκτώ φορές τη νίκη! Ο Πόνσε έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Ξάνθη, Λαμία, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και Κισσαμικό, Ατρόμητο (δύο φορές) και Λαμία για το Κύπελλο, με την Ένωση να μετράει οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Ανίκητος στον... εναέριο χώρο μέσα στην περιοχή

Το μεγάλο «όπλο» του Πόνσε, το οποίο έχει εκμεταλλευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φετινή σεζόν για να κάνει μακράν την παραγωγικότερη χρονιά στην καριέρα του είναι οι κεφαλιές. Στον αέρα μέσα στην αντίπαλη περιοχή ο Αργεντινός επιθετικός δείχνει τη δύναμή του σκοράροντας από τα 18 του φετινά γκολ, τα 7 με κεφαλιές κόντρα σε Άρη (2), ΠΑΣ Γιάννινα (2), Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ και Λαμία. Με λίγα λόγια σε ποσοστό, τα γκολ του Πόνσε με κεφαλιά τη φετινή σεζόν αγγίζουν το 39%.

Στο κυνήγι του Μπλάνκο

Ο Πόνσε με το 18ο του γκολ ξεπέρασε τη σεζόν του Νίκου Λυμπερόπουλου το 2003-2004, όταν ο Έλληνας επιθετικός και νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε σκοράρει 17 τέρματα, και κυνηγάει τον «Ζορό». Μπροστά του έχει ακόμα μια σεζόν του «Λύμπε», και συγκεκριμένα τη σεζόν 2006-2007, όταν είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με 21 γκολ και τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009 είχε σκοράρει 21 και 24 γκολ αντίστοιχα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα