Ολυμπιακός - Λαμία: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το στραπάτσο αυτό!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Λαμία: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το στραπάτσο αυτό!

bet365

Το χαστούκι ηχηρό! Βράδυ Τσικνοπέμπτης ο Ολυμπιακός... κάηκε για τα καλά. Πέταξε στον «κουβά» τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει και πλέον Μαρτίνς και παίκτες θα περάσουν... νωρίτερα από το ταμείο των μεγάλων ευθυνών!

Όταν έχεις ένα ρόστερ τέτοιας αξίας και παίζεις στο γήπεδό σου απέναντι στην θεωρητικά κατώτερη Λαμία προφανώς και είναι ηχηρή και μεγάλη αποτυχία ο αποκλεισμός. Για έναν τέτοιο αποκλεισμό έχει μεγάλη ευθύνη και ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και φυσικά οι παίκτες των Πειραιωτών. Σε ένα τέτοιο ματς που το περίμενε πως και πως ο κόσμος του συλλόγου για να βρεθεί ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο στόχος δεν επετεύχθη.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες - τουλάχιστον ουσιαστικές - για έναν τέτοιον αποκλεισμό. Ειδικά όταν ο αντίπαλος είχε χτυπήσει το καμπανάκι τόσο έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, όσο και από το 3-3 του πρώτου αγώνα. Οι... φωνές για την διαιτησία είναι έως ένα σημείο. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός αγωνιστικά δεν αντιμετώπισε το ματς όπως θα έπρεπε και έχασε έναν ακόμη βασικό του στόχο μετά την Ευρώπη. Έχοντας χάσει από καιρό και το πρωτάθλημα, μοναδικό ζητούμενο είναι αυτό της διασφάλισης της 2ης θέσης. Προφανώς και έναν σύλλογο του μεγέθους του Ολυμπιακού δεν μπορεί να μιλά κανείς για στόχο της 2ης θέσης. Στον Ολυμπιακό πάντα αρμόζει να κυνηγάει όποια διοργάνωση μετέχει. Αυτή η εικόνα λοιπόν του αποκλεισμού με την Λαμία σε καμία περίπτωση κάτι που έχει συνηθίσει ο κόσμος της ομάδας που δικαιολογημένα μετά την λήξη του αγώνα αποδοκίμασε.

Ο Ολυμπιακός από την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου τίθεται εκτός του 2ου τη τάξει θεσμού και ενός στόχου που ήθελε πολύ και η διοίκηση και ο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έρχονται απόλυτα δικαιολογημένα σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ. Κυρίως ο Πορτογάλος τεχνικός με το αποψινό βράδυ είναι σαν να... γκρεμίζει ότι έχτιζε με τόσο κόπο μέσα στην χρονιά, κάτι που ισχύει προφανώς και για τους παίκτες. Για τον Μαρτίνς που μπαίνει για τα καλά στο... κάδρο και οι ισορροπίες δεν είναι εύκολο να κρατηθούν μετά από τέτοια βραδιά.

Φυσικά αυτό το στοιχείο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές σε κέντρο και επίθεση, που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα παρά τις πάρα πολλές τελικές. Δεν είναι μόνο το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη. Είναι όλο το χαμένο πρώτο μέρος και είναι και ο τρόπος που χάνει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με 28-1 τελικές έχασε το εισιτήριο για τα ημιτελικά σε έναν αποκλεισμό που οι πληγές του αναμένεται να αφήσουν σημάδια. Στην παρούσα φάση ο οργανισμός του Ολυμπιακού αναγκάζεται να αξιολογήσει πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου την φετινή χρονιά που θα είναι η 2η συνεχόμενη δίχως τίτλο.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα