Όταν έχεις Βιεϊρίνια (αλλά και Κρέσπο) πρέπει να πιστεύεις σε ΟΛΑ!

Όταν έχεις Βιεϊρίνια (αλλά και Κρέσπο) πρέπει να πιστεύεις σε ΟΛΑ!

Όταν έχεις Βιεϊρίνια (αλλά και Κρέσπο) πρέπει να πιστεύεις σε ΟΛΑ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί μέσα από το blog του να καταγράψει όλα όσα έγιναν χθες στην Τούμπα και κυρίως πώς και ποιοι πίστευαν περισσότερο στο 4-2 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

Τελικά θέλουν πολύ ΚΑΙ το Κύπελλο! Αλλά… η πιο μεγάλη αλήθεια για τον ΠΑΟΚ μετά από τέτοια παράταση και τέτοια νίκη επί του Πανιωνίου, είναι ότι χθες ο Δικέφαλος του Βορρά, έκανε ένα ακόμη πολύ μεγάλο βήμα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σκεφτείτε τι θα σήμαινε ένας αποκλεισμός και θα καταλάβετε… τι σχέση έχει το χθεσινό ματς Κυπέλλου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό που έγινε χθες είναι απολύτως σημαδιακό. Το πώς αυτή η παγωμάρα και η απογοήτευση από το 94΄ μέχρι το 112΄ , μετατράπηκε σε ενθουσιασμό και ξέφρενους πανηγυρισμούς στο 119΄ φανερώνει ότι πράγματι ζούμε τη χρονιά του ΠΑΟΚ. (Και πέρυσι ήταν, αλλά φέτος το όλο πράγμα θα επισημοποιηθεί…).

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος σε προημιτελικό Κυπέλλου και είχαμε σε αυτό το ματς κατοχή μπάλας που έκλεισε στο 75-25. Πέρα από το νούμερα, είχαμε μία ομάδα να επιτίθεται και κάθε τέσσερα-πέντε λεπτά να δημιουργεί με σχετικά ορθό-ποδοσφαιρικό τρόπο μία φάση και μία άλλη η οποία κατάφερε και έκανε τρεις επιθέσεις, περνώντας το κέντρο πέντε ή έξι φορές. (Για εμένα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορηθεί ο Πανιώνιος…).

Οι τελικές προσπάθειες σε αυτόν τον προημιτελικό έφθασαν στις 28 για τον ΠΑΟΚ και τέσσερις για τον Πανιώνιο. Εφταπλάσιες για τον Δικέφαλο του Βορρά, που χθες ήταν άστοχος, ενώ πίσω δέχθηκε και πάλι γκολ. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια να παίξει πιο ανοικτά –τώρα τελευταία- έχει και ένα τίμημα απροσεξία και κακής συγκέντρωσης, μια και οι αντίπαλοι (Παναχαϊκή, ΠΑΣ, Ολυμπιακός, Απόλλων, Άρης, Πανιώνιος δύο φορές) δεν έκαναν όλοι μαζί πάνω από 15 τελικές στο σύνολο, αλλά κατάφεραν όλοι και έβαλαν γκολ στον ΠΑΟΚ).

Τα νούμερα της χθεσινής αναμέτρησης περιγράφουν στον απόλυτο βαθμό την ανωτερότητα της μίας ομάδας και το συνολικό-αποστομωτικό 21-0 στα κόρνερ, έρχεται να σφραγίσει την παραπάνω εκτίμηση. Ναι μεν… όλα τα έχουμε δει στο ποδόσφαιρο, αλλά με τέτοια νούμερα και τέτοια κυριαρχία, να χάσεις και τον στόχο σου… πάει πολύ. Ούτε ο… ΠΑΟΚ δεν τα κάνει αυτά.

Κατά την εκτίμησή μου, εκεί γύρω στο 100΄-110΄οι 14998 ΠΑΟΚτσήδες από τους 15 χιλιάδες που ήταν μέσα στο γήπεδο (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) έχασαν την πίστη τους στην πρόκριση. Φέρνοντας διάφορες στιγμές στο μυαλό μου, νιώθω ότι ακόμη και σε εκείνη την περίοδο παγωμάρας, οι δύο αρχηγοί του ΠΑΟΚ ήταν εκείνοι που το πίστευαν και κατάφεραν φάση με τη φάση να το περάσουν και στους υπόλοιπους.

Ο Κρέσπο ήταν συγκλονιστικός! Σεβασμός για όλη την ποδοσφαιρική του νοοτροπία, αλλά και γι’ αυτή την άρνηση να χάσει.

Για τον Βιεϊρίνια που με το πάθος του ανάγκασε τον προπονητή του να ξεχάσει τις βασικές του σκέψεις και να τον χρησιμοποιήσει χθες και ως αριστερό εξτρέμ (αφού τον ξεκίνησε ως δεξί μπακ) δεν υπάρχουν πλέον… χαρακτηρισμοί. Προσέξτε το παραπάνω: Με το παιχνίδι και την ορμή του, ανάγκασε τον Λουτσέσκου να… παραδεχθεί ότι έπρεπε να πάει στην επίθεση!!

Και μετά.. έγινε ό, τι έγινε…

Ο Σκουλάς μπήκε χθες στην Τούμπα και έδειξε σε όλο τον αγώνα ότι ήταν αποφασισμένος να παίξει ρόλο στην αναμέτρηση. Ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής και σωστά όλες οι φάσεις που έκανε λάθος σε βάρος του ΠΑΟΚ σχολιάζονταν και στην τηλεοπτική μετάδοση. Ένας να βγει και να πει ότι ΚΑΙ αυτός δεν έσφαξε τον ΠΑΟΚ και δεν έπαιξε ρόλο για να πάει το ματς στην παράταση...

Στο 25΄ είδε (όπως όλο το γήπεδο και όλη η χώρα) το παρατεταμένο κράτημα στον Κρέσπο, όταν αυτός ήταν έτοιμος να σκοράρει! Όχι με την μπάλα δέκα μέτρα μακριά, αλλά με την μπάλα… μπροστά του!

Δεν το έδωσε και δεν έδωσε κάρτα στον Σταυρόπουλο! Στον τραυματισμό του Πέλκα από τον Σταυρόπουλο, δεν έδωσε ούτε φάουλ! Στις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις έκανε μόνο παρατηρήσεις, άφησε τον Παπαγεωργίου μέσα στο ματς χωρίς να τον αποβάλει, ενώ στην καρατιά του Καμαρά στον Μίσιτς ήταν μπροστά! Το έδωσε! Και δεν τον απέβαλε…

Μετά από όλα αυτά οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτύρονται για το 4-2! Αν όμως μετά από όόόόλες τις παραπάνω φάσεις το σκορ έληγε 3-2 θα ήταν όλα καλά και δίκαια και θα περνούσε η… καλύτερη ή η πιο τυχερή ομάδα;

Για το πέναλτι του Μανθάτη με το μπλοκάρισμα της μπάλας,

Μόνο ένας μπορεί να μιλήσει…. Περιμένω την άποψη του Μανιάτη. Για ένα τέτοιο ματς κυπέλλου και για μία τέτοια φάση, μόνο ο Μανιάτης να μιλήσει. Κανείς άλλος…

Όσο για τον Κόρμπο που δεν ήθελε να παίξει μετά το 4-2, τον δικαιολογώ! Εξάλλου το ίδιο έκανε και μετά το οφσάιντ γκολ του Μασούρα στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό… Και πέρυσι με το πέναλτι στον Χατζησαφί και φέτος με το γκολ στον Μασούρα…

Τι; Δεν έκανε το ίδιο; Αποκλείεται… Ο Κόρμπος δεν είναι τέτοιος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.