Θέλει να «σπάσει» την παράδοση ο Ατρόμητος

Νίκος Μαρούδας
Θέλει να «σπάσει» την παράδοση ο Ατρόμητος

bet365

Την ΑΕΚ αντιμετωπίζει ο Ατρόμητος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και θέλει να... σπάσει την εις βάρος του παράδοση.

Ατρόμητος - ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο Ατρόμητος εκτός από την ΑΕΚ αντιμετωπίζει και την αρνητική παράδοση που έχει στα παιχνίδια Κυπέλλου με την Ένωση το απόγευμα στο Περιστέρι. Οι Περιστεριώτες, δεν έχουν καταφέρει ποτέ είτε να αποκλείσουν την Ένωση σε διπλά παιχνίδια, είτε να την κερδίσουν στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που φυσικά θέλουν από την Πέμπτη να πάψει να υπάρχει.

Ατρόμητος κι ΑΕΚ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο Κύπελλο, 7 φορές με την Ένωση να έχει το απόλυτο σε προκρίσεις και κατακτήσεις τροπαίων. Συγκεκριμένα, πέντε φορές ήταν σε νοκ αουτ φάση, μία σε όμιλο κι άλλη μία στον τελικό της διοργάνωσης. Σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις ο Ατρόμητος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ!

Μια απίθανα αρνητική παράδοση, που παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο και που στον Ατρόμητο θέλουν να σπάσουν φέτος. Πρώτη φορά που οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες για τον θεσμό του Κυπέλλου ήταν στο μακρινό 1932, όπου η Ένωση είχε επικρατήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια 3-1. Η αμέσως επόμενη ήταν το 1963 με νέα εύκολη επικράτηση για την ΑΕΚ με 0-3. Πρώτη φορά που ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, ήταν το 1974 όταν η δεύτερη πήρε την πρόκριση στα πέναλτι μετά το τελικό 0-0. Δύσκολο έργο είχε η Ένωση και την τρίτη φορά που βρήκε μπροστά της τους Περιστεριώτες την σεζόν 1992-93. Τότε, σε διπλά παιχνίδια η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στην παράταση μιας και τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 1-1, με την ρεβάνς να κρίνεται στο έξτρα μισάωρο με γκολ του Σλίσκοβιτς.

Κι ερχόμαστε στα πιο κοντινά όπου ο Ατρόμητος επέστρεψε και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλες τρεις φορές έχουν διασταυρώσει οι δύο ομάδες τα ξίφη τους με πρώτη τον τελικό της σεζόν 2010-11. Οι Περιστεριώτες για πρώτη φορά στην ιστορία τους φτάνουν στον τελικό του Κυπέλλου και βρίσκουν απέναντι τους την ΑΕΚ η οποία επικρατεί 3-0. Από την αναμέτρηση αυτή κι έπειτα περνάνε τρία χρόνια με τους δυο τους να συναντιούνται στην φάση των ομίλων το 2014 και τους «κιτρινόμαυρους» να προκρίνονται (επικράτησαν πάλι 3-0), με την ομάδα του Περιστερίου να μένει εκτός συνέχειας.

Τελευταία και πιο πρόσφατη φορά που οι Ατρόμητος κι ΑΕΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδας, ήταν την σεζόν 2015-16, όταν και η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έφτασε για τελευταία φορά μέχρι σήμερα στα ημιτελικά. Τότε, η Ένωση είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ 1-0 και είχε προκριθεί στον τελικό μετά το 1-1 στο Περιστέρι.

Την παράδοση αυτή λοιπόν θέλει ο Ατρόμητος να... σπάσει από το απόγευμα! Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, θέλει να κερδίσει για πρώτη φορά στο Κύπελλο την ΑΕΚ και να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2015-16 όταν αποκλείστηκε από την τωρινή του αντίπαλο.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα