Γυρίζουν τέσσερις, αλλά ξεκινάει χωρίς δύο (Ομάρ, Σισέ) ο Ολυμπιακός

Γυρίζουν τέσσερις, αλλά ξεκινάει χωρίς δύο (Ομάρ, Σισέ) ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta προσθήκες κι απώλειες για τον Ολυμπιακό ενόψει του ξεκινήματος του β’ μισού της σεζόν.

Γουλβς-Λίβερπουλ με ειδικό στοίχημα σε ενισχυμένη απόδοση!

Και πάνω που υπήρχε η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει κομπλέ στο β΄ μισό της σεζόν, με την επιστροφή των τεσσάρων παικτών του, που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς, να που το πρώτο του παιχνίδι της νέας χρονιάς, αύριο στην Ξάνθη, θα το δώσει χωρίς δύο από τους βασικότερους παίκτες του και δη της ίδιας γραμμής, της άμυνας.

Τόσο ο Ομάρ, όσο κι ο Σισέ έχουν ενοχλήσεις και δεν πρόκειται να ακολουθήσουν σήμερα την αποστολή της ομάδας στην Θράκη. Φαίνεται ότι δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, αλλά όπως κι αν έχει θα χάσουν το ματς του Κυπέλλου, ίσως και για να προστατευθούν από τα χειρότερα. Βλέπετε θα είναι κι οι γηπεδικές και καιρικές συνθήκες δύσκολες, ο δε Ολυμπιακός μέσα στο Γενάρη έχει να πάει και στη Λιβαδειά και στα Γιάννινα και στην Τρίπολη!

Και να δούμε και πώς θα είναι η κατάσταση στην Ξάνθη για τη διεξαγωγή του αυριανού αγώνα. Μέχρι στιγμής το παιχνίδι είναι να γίνει κανονικά, βάσει της ενημέρωσης που έχουν στον Ολυμπιακό για τις συνθήκες στο γήπεδο, στα Πηγάδια. Όμως, έχει μεγάλη σημασία η σημερινή ημέρα, πόσο θα επηρεαστεί ο αγωνιστικός χώρος, αφού υπάρχουν εκτιμήσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας.

Τέλος πάντων, αυτά θα φανούν σήμερα το απόγευμα κι αύριο το πρωί. Για τον Ολυμπιακό, για να πάμε πιο γενικά, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό ότι προπονούνται πλέον κανονικά όλες αυτές τις ημέρες ο Λάζαρος, ο Χασάν, ο Ναουέλ κι ο Μεριά, τέσσερις παίκτες που όλοι τους, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, είχαν παίξει βασικοί στο α΄ μισό της περιόδου.

Απλά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι όλοι τους είχαν τραυματισμούς που τους κράτησαν έξω για μεγάλο διάστημα, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν τον χρόνο τους. Ειδικά ο Λάζαρος κι ο Χασάν είναι εκτός δράσης σχεδόν δύο μήνες! Έχουν να παίξουν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 11 Νοεμβρίου…Ο Μεριά είναι εκτός αγώνων ενάμιση μήνα, αφού είχε αγωνιστεί τελευταία φορά, με την Εθνική του ήταν, στις 20 Νοεμβρίου…Κι ο Ναουέλ είναι ένα μήνα έξω, έχοντας να παίξει από τις 9 Δεκεμβρίου, κατά σύμπτωση από το παιχνίδι πάλι στην Ξάνθη, αλλά για το πρωτάθλημα…

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ναι μεν γυρίζουν οι τέσσερις τραυματίες, αλλά έχουν να παίξουν μπάλα από ένα έως δύο μήνες. Ενδεχομένως θα πρέπει να τους «περιμένει» η ομάδα, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο. Και το πιο σημαντικό είναι να έχουν την υγεία τους και να βοηθήσουν όπως μπορούν την ομάδα.

Να σας θυμίσω και την περίπτωση του Γκερέρο, που είχε μείνει ένα μήνα εκτός αγώνων, από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου και για να συνέλθει έπρεπε να περάσουν τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων στα δύο είχε μπει αλλαγή και στα δύο έπαιξε βασικός-κι ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Κάθε παίκτης έχει τα δικά του δεδομένα, τους δικούς του χρόνους επανόδου στα καλά του στάνταρ, ανάλογα και με τον τραυματισμό του κλπ, κλπ. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις σε αυτό το πρόγραμμα-βουνό που θα έχει μπροστά του επί δυόμιση ολόκληρους μήνες.

Κι εκεί ακριβώς είναι η πρόκληση του Ολυμπιακού, να ανταποκριθεί σε αυτό το φοβερά δύσκολο πρόγραμμα. Ας κάνει αυτός καλά τη δική του δουλειά και αν την κάνουν άλλες ομάδες καλύτερα, μαγκιά τους. Αλλά ας την κάνει ο Ολυμπιακός πρώτα τη δική του δουλειά καλά.

Άσχετο: Ενδιαφέρουσα ταινία-θρίλερ το Backstabbing for Begginers στην Cosmote Cinema 2 (23.40).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.