Η διαφορετική περίπτωση του Ολυμπιακού & η γραμμή υπεράσπισης που ετοιμάζει... (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Η διαφορετική περίπτωση του Ολυμπιακού & η γραμμή υπεράσπισης που ετοιμάζει... (pic)

bet365

Το Gazzetta.gr εξηγεί γιατί η περίπτωση του Ολυμπιακού από νομικής πλευράς είναι ξεχωριστή στον θεσμό του Κυπέλλου αλλά και στο που ποντάρουν οι ερυθρόλευκοι για την προσεχή εκδίκαση.
Ωστόσο υπάρχει μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα στην εκδίκαση του Ολυμπιακού για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και σίγουρα όχι κάτι περί δεδικασμένων όπως αναφέρεται σε παλαιότερες υποθέσεις. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει υπόθεση με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για μεγάλη ομάδα από φάση ομίλων του Κυπέλλου. Το Κύπελλο Ελλάδος, λοιπόν, είναι, σύμφωνα με τον ΚΑΠ (τον Κανονισμό, δηλαδή, που χαρακτηρίζει και ονοματίζει τις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο) είναι «ένα πρωτάθλημα». Το άρθρο 3 το ορίζει σχετικά (σ.σ. ως επαγγελματικό πρωτάθλημα). Ειδικότερα, μάλιστα, η φάση των ομίλων (σε αγώνα της οποίας προκλήθηκαν τα επεισόδια) είναι ένα τυπικής μορφής πρωτάθλημα με ομίλους των τεσσάρων ομάδων, τρεις αγωνιστικές και βαθμολογία.
Επίσης ως προς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει το άρθρο 13, παρ. 3 που αναφέρει «αφαίρεση βαθμών από μια Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Το βασικό όμως στο οποίο θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός είναι το άρθρο 41 του ΚΑΠ το οποίο σημειώνει στο εδάφιο 4 του ότι «σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δύο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 του παρόντος Κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με την διευκρίνηση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21». Αυτό το άρθρο λοιπόν περιγράφει πως ακόμα σε περιπτώσεις βιαιοπραγίας, φθορών ή τραυματισμών η όποια ποινή αφαίρεσης βαθμών πάει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα και εκεί θα ποντάρουν αισθητά στο Λιμάνι.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΤΑ Φ.Α. ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Σύμφωνα με μαρτυρίες το συμβάν στην εξέδρα που ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού ξεκίνησε όταν ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων έβαλε τον ύμνο του Παναθηναϊκού και άρχισε να βρίζει προκειμένου να προκληθεί ένταση και ενώ στην συνέχεια έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών. Από τον Ολυμπιακό γίνεται λόγος για σαφέστατη προβοκάτσια, που έχει και νομικές προεκτάσεις και προφανώς θα έχουν και σχετικά στοιχεία να παρουσιάσουν. Επίσης το νομικό επιτελείο των Πειραιωτών έχει πάρει στα χέρια του το Φ.Α. αλλά κα την έκθεση του παρατηρητή και επισημαίνεται από πλευράς του ότι και τα δύο είναι... καθαρά, μην αναφέροντας κάτι για επεισόδια και σίγουρα όχι όπως περιγράφονται στην έκθεση της αστυνομίας.
Οι νομικοί των Πειραιωτών έχοντας μελετήσει τις υποθέσεις δεν διαπίστωσαν κανένα δεδικασμένο με υποθέσεις προηγούμενων ετών διότι πολύ απλά καμία άλλη μεγάλη ομάδα δεν είχε τέτοια υπόθεση σε φάση ομίλων όπου υπάρχει βαθμολογία. Το νομικό team του Ολυμπιακού έχει ήδη προετοιμάσει σχετικά την υπόθεση, θεωρώντας πως θα είναι παράλογο και εντελώς άδικο να προκύψει αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα. Θεωρούν ότι ακόμα και να προκύψει θέμα βιαιοπραγίας θα πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στο Κύπελλο. Πρέπει πάντως να τονιστεί ξανά πως στο Λιμάνι έχουν διάθεση να φτάσουν μέχρι το CAS εάν δεν δικαιωθούν (σ.σ. κίνηση που έχει δρομολογήσει η ΑΕΚ μετά την αφαίρεση βαθμών της).
- Δείτε στην Gallery το άρθρο 41 του ΚΑΠ.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα