Αυτοί είναι οι Μπότος και Σαρδέλης που σκόραραν για πρώτη φορά με την ΑΕΚ

Αυτοί είναι οι Μπότος και Σαρδέλης που σκόραραν για πρώτη φορά με την ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Αυτοί είναι οι Μπότος και Σαρδέλης που σκόραραν για πρώτη φορά με την ΑΕΚ

bet365

Γιάννης - Φοίβος Μπότος και Γιάννης Σαρδέλης σκόραραν τα παρθενικά τους γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Χαλαρό αποδείχτηκε το απόγευμα για την ΑΕΚ στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, με την Ένωση να φτάνει σε ένα εύκολο 0-4 και να τσεκάρει έτσι την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρει παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, αλλά και να δει νεαρά παιδιά με ταλέντο που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο μέλλον.

Μετά το τέλος του ματς ο Έλληνας κόουτς έμεινε ικανοποιημένος από κάποια από αυτά, τονίζοντας πως αν συνεχίσουν τη δουλειά και δείχνοντας αυτή τη διάθεση, έχουν όλα τα προσόντα προκειμένου να προσφέρουν στο μέλλον. Άλλωστε η ΑΕΚ έχει δείξει ότι πιστεύει στον ελληνικό κορμό του ρόστερ, είτε με παίκτες που ήρθαν, είτε με άλλους που βγήκαν μέσα από την ομάδα, όπως ο Κώστας ο Γαλανόπουλος που αποτελεί παράδειγμα για τα νέα «κιτρινόμαυρα» ταλέντα.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός από τους Γιούση, Μπάμπη και Γιαννούτσο, που ξέρουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτούς, είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής δύο ακόμα νεαρά παιδιά, σκοράροντας μάλιστα και τα παρθενικά τους γκολ με την ΑΕΚ. Ο Μπότος, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς, και ο Σαρδέλης, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 77'.

Ο Μπότος, ο οποίος είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Λαμία πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε το ματς με τον Απόλλωνα στον χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη και εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Εκτός από το γκολ που έβαλε, είχε συμμετοχή στη φάση στο πρώτο τέρμα του Άλεφ και γενικότερα έβγαλε ενέργεια, ταλέντο και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, κάτι που δικαιούταν. Αξίζει να σημειωθεί πως θα κλείσει τα 18 του τον προσεχές Δεκέμβρη και είναι εκείνος που έχει σκοράρει το μοναδικό μέχρι στιγμής τέρμα της ΑΕΚ στο Youth League, στην ήττα με 1-3 από την Μπενφίκα.

Όσον αφορά τον Σαρδέλη, ο οποίος επίσης σε λίγες μέρες γίνεται 18 ετών, μπήκε για το τελευταίο τέταρτο περίπου στη θέση του Γιαννιώτα από τη δεξιά πλευρά και έδειξε πολύ δραστήριος. Ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα του Απόλλωνα από εκείνη την πτέρυγα και είχε γρήγορη κίνηση, βρίσκοντας το τέλος και το γκολ. Ο Σαρδέλης προβιβάστηκε φέτος στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, ενώ στο Youth League τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει δύο συμμετοχές απέναντι σε Άγιαξ και Μπάγερν.

Φυσικά, θα πρέπει να τονιστεί και η συμμετοχή του 19χρονου μέσου Πάρη Μπάμπη, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα μισάωρο μπαίνοντας στη θέση του Άλεφ και γυρνώντας έτσι στη δράση έπειτα από την πολύ άτυχη περσινή στιγμή που βίωσε με τη ρήξη χιαστών. Ακόμη στο ματς αγωνίστηκε από το ξεκίνημα ο 19χρονος εξτρέμ Χρήστος Γιούσης, ο οποίος μας είχε συστηθεί πέρυσι με τα δύο γκολ στο Κύπελλο κόντρα στην Καλλιθέα, αλλά και ο 20χρονος μπακ Γιώργος Γιαννούτσος, οποίος αποτελεί παίκτης της πρώτης ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα