Στις 12:00 η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου

Gazzetta team
Στις 12:00 η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου

bet365

Σήμερα Τρίτη (18/9) στις 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ θα διεξαχθεί η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις ομάδες της Super League, της Football League και όσων πήραν το εισιτήριο από τον τρίτο γύρο να μπαίνουν στην κληρωτίδα των ομίλων.

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, ευκαιρία να βρεθούν στους ομίλους είχαν οι Κυπελλούχοι / Φιναλίστ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με πέντε ομάδες να τα καταφέρνουν.

Συγκεκριμένα, η Νίκη Βόλου (απέκλεισε την Δόξα Δράμας), ο Άρης Αβάτου (τον Πλατανιά), η Ιεράπετρα (την ΑΕ Καραϊσκάκης), ο Απόλλων Παραλιμνίου (τον Αιγινιακό) και η Θύελλα Καμαρίου (την Σπάρτη) άφησαν εκτός τις ομάδες της Football League με τις οποίες «συγκρούστηκαν» και θα βρίσκονται στη σημερινή κληρωτίδα.

Επιπλέον θα συμπεριληφθούν οι 16 ομάδων της Super League και οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την 3η φάση, δηλαδή ο Ηρόδοτος, ο Βόλος, ο Εργοτέλης, ο Ηρακλής, ο Αήττητος Σπάτων, η Κασσιόπη, ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Παναχαϊκή, ο Κισσαμικός και τα Τρίκαλα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΑΣΗΣ

Οι 32 ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ Ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο ομάδες της Super League και δύο ομάδες από τις 16 που προκρίθηκαν από την τρίτη φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της φάσης των ομίλων διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο αγώνες εκτός έδρας και έναν εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας και έναν αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 - 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 - 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 - 4Χ1

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός.

2ο γκρουπ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Άρης.

3ο γκρουπ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής.

4ο γκρουπ: Ηρόδοτος, Βόλος, Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου, Θύελλα Καμαρίου, Νίκη Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων:

1η Αγωνιστική: 25-26-27/9/2018

2η Αγωνιστική: 30-31/10/2018 και 01/11/2018

3η Αγωνιστική: 4-5-6/12/2018

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα