«Τσεκούρια, σιδηρογροθιές και βόμβες μολότοφ στον τελικό του Κυπέλλου»

Gazzetta team
«Τσεκούρια, σιδηρογροθιές και βόμβες μολότοφ στον τελικό του Κυπέλλου»

bet365

Σοκάρουν οι δικογραφίες με τα ευρήματα της αστυνομίας, για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν στη διάθεσή τους οι οπαδοί στα επεισόδια με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει από τις τέσσερις ποινικές δικογραφίες που σχημάτισαν ξεχωριστές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

Αμέτρητες ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, κατσαβίδια, σιδηρογροθιές, πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια χρησιμοποίησαν οι οπαδοί εναντίον αστυνομικών αλλά και αντιπάλων, κατά τα επεισόδια που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δικογραφίες που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

Συνέπεια των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός 6 αστυνομικών και 5 πολιτών, που μεταξύ άλλων υπέστησαν: τραύμα (τρύπα) από φωτοβολίδα ευθείας βολής στο γόνατο, εγκαύματα α’ βαθμού, τραυματισμό στο μάτι, κατάγματα δακτύλων, σπάσιμο δοντιών, δεκάδες ράμματα από εκτεταμένα τραύματα από αντικείμενα και μαχαίρια, εκχυμώσεις και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα της βιαιότητας των επιθέσεων αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση 15χρονου αθλητή πυγμαχίας και πολεμικών τεχνών, ο οποίος- όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί καθώς συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του- επιστράτευσε τις πυγμαχικές ικανότητές του, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μία κουκούλα full face και μία χρυσή σιδερογροθιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα