Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚτσής…

Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚτσής…

Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚτσής…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για τους κύριους λόγους του ΠΑΟΚτσήδικου ξεσπάσματος που δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Σαουδική Αραβία - Ελλάδα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Αυτό είναι ένα θέμα. Όχι για τον κόσμο του βέβαια και το μέγεθός του. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ κάνει κόσμο… από τον κόσμο του και αυτό δεν σταματάει ποτέ. Το θέμα των τίτλων αφορά την ιστορία και τα νούμερα που σαφώς πρέπει να αυξηθούν.

Με αφορμή την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου, πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει. Γιατί δηλαδή σημειώθηκαν έντονοι πανηγυρισμοί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις…

Αν κάποιος δεν το κατάλαβε οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι μέσα στην τρελή χαρά και πραγματικά ευτυχισμένοι κυρίως για το έκτο κύπελλο της ιστορίας… Κύπελλο ήρθε και πέρυσι και προφανώς θα έρχεται πολύ συχνά από εδώ και πέρα.

Ο ΠΑΟΚτσής βγάζει μεγάλη τρέλα αυτές τις ημέρες γιατί…

Επί μήνες όλοι οι ασπρόμαυροι φώναζαν: «Εμείς έχουμε την καλύτερη ομάδα σε σχέση με την ΑΕΚ. Εμείς παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και όχι η ΑΕΚ. Εμείς κερδίζουμε παντού. Ο ΠΑΟΚ δικαιούται το πρωτάθλημα και το κύπελλο και όχι αυτή η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει στο γήπεδο, εσείς στα χαρτιά. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα, ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα».

Και συμπλήρωναν ότι… «Αυτά όλα θα φανούν και στον τελικό κυπέλλου.»

Και τόνιζαν ότι: «Μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα…».

Κάθε μέρα επί πολλές εβδομάδες έλεγαν όλα αυτά και… περίμεναν την επιβεβαίωση.

Κάποιοι άλλοι περίμεναν βέβαια την ποδοσφαιρική απάντηση της ΑΕΚ σε όλες τις παραπάνω ΠΑΟΚτσήδικες προκλήσεις! Γιατί και στην ΑΕΚ ήξεραν τι λέγονταν από πλευράς ΠΑΟΚ. Από παίκτες-προπονητές-παράγοντες και πολλούς άλλους.

Ο ΠΑΟΚ «προκαλούσε», η ΑΕΚ ήξερε και ετοιμάζονταν να απαντήσει και τελικά… στο γήπεδο έγινε ότι έγινε!

Τι έγινε; Επιβεβαιώθηκαν 100% οι ασπρόμαυροι για όσα έλεγαν πριν τον τελικό. Και η ΑΕΚ που ήξερε και έπαιζε στο γήπεδό της και το περίμενε όλο αυτό… απλά γονάτισε και δεν κατάφερε να αντιδράσει στο παραμικρό!

Γι’ αυτό χάρηκαν οι ΠΑΟΚτσήδες! Γιατί το ποδόσφαιρο από μόνο του και με τον πλέον εμφατικό τρόπο τους επιβεβαίωσε για όσα έλεγαν και όσα φυσικά πιστεύουν για τη φετινή χρονιά.


* Να μην το ξεχάσω όπως προχθές… Για τον Κάνιας έχω γράψει πολλά και πολύ αρνητικά. Στον τελικό ο Ισπανός ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ! Όταν ένας παίκτης έχει τέτοια παρουσία σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, πάει να πει ότι το «έχει». Ας το δείχνει λίγο πιο συχνά και… όλα καλά.

* Και κάτι ακόμη για παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς των τελευταίων εβδομάδων είναι… άλλος παίκτης. Άλλος φορ! Εξαιρετικός εκτός περιοχής, πολύ ομαδικός και συνεργάσιμος με τους άλλους στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο Σέρβος ξέρει ότι και αυτή είναι μία τεράστια επιτυχία του Λουτσέσκου και το αναγνωρίζει παρά το ότι μέσα στη χρονιά «πλακώθηκαν» και… πολλά πήγαν να κινδυνεύσουν.

* Δηλαδή συγνώμη… Ο Χιμένεθ δήλωσε ότι: «πρέπει να είσαι ευγενής όταν κερδίζεις». Αυτός όταν κέρδιζε Τρίπολη, Πλατανιά και άφηνε αιχμές για το ότι οι αντίπαλοι ήθελαν να πάρουν βαθμούς, ποια ακριβώς ευγένεια εξέφραζε;

* Προχθές ο Σαββίδης έκανε αναφορά σε απειλές, βόμβες, απαγωγές και ανατινάξεις καταστημάτων που σημάδεψαν τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Χθες ο Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε σε απειλές που δέχεται. Μήπως πρέπει να γίνουν λίγο πιο συγκεκριμένοι για να μάθουμε τελικά… ποιος είναι σαν ποιον και ποιος δεν είναι σαν τον άλλο και είναι διαφορετικός;

* Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν το πιο ξεχωριστό χιούμορ! Αυτό με το Μάο-Μάο το έχουν τεντώσει και το έχουν φθάσει σε άλλο επίπεδο… Γιατί σαν το χιούμορ του ΠΑΟΚτσή δεν υπάρχει. Διαπιστώστε το και πάλι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.