Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάντηση-απόδειξη!

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάντηση-απόδειξη!

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάντηση-απόδειξη!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου που ήρθε να κλείσει με πολύ ωραίο τρόπο μία εξαιρετική χρονιά για τον Δικέφαλο του Βορρά. Έχει και υστερόγραφα για πολύ κόσμο...

Υπήρχε αλήθεια Έλληνας φίλαθλος που είχε αμφιβολίες για την καλύτερη ομάδα της χρονιάς που τελείωσε; Υπήρχε κάποιος που βλέπει ποδόσφαιρο και όχι μπάλα φορώντας οπαδικά γυαλιά, που δεν γνώριζε ποιο ήταν ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, το κορυφαίο σύνολο σε αυτή τη σεζόν;

Προφανώς και όχι! Δηλαδή τι σχέση είχε και έχει αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ με όλους τους άλλους, σε αγώνες που αρχίζουν και τελειώνουν κανονικά χωρίς αποχωρήσεις;

Αν οποιοσδήποτε είχε αμφιβολίες πήρε απάντηση χθες παρακολουθώντας τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο πράγματι αγωνίζονταν οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας.

Ο τελικός έγινε στο γήπεδο της μίας ομάδας! Ο τελικός έγινε με την μία ομάδα στα πάνω της και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και την άλλη να προκαλεί ερωτηματικά (στους ουδέτερους) αν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό της, μετά την κλοπή του πρωταθλήματος.

Παρολ’ αυτά ΚΑΙ χθες, όπως και στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, είδαμε τον ΠΑΟΚ να:

- Παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο.

- Κυριαρχεί στα 80 από τα 90 λεπτά του τελικού.

- Δημιουργεί με σχέδιο και ομαδικό τρόπο τις πολλές επιθέσεις του.

- Έχει διάρκεια

- Κλέβει μπάλες μέσα από οργανωμένη πίεση

- Αμύνεται με ευκολία απέναντι στα άναρχα γεμίσματα του αντιπάλου.

- Βγάζει φάσεις με κάθε πιθανό τρόπο (απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ή στο "τρανζίσιον") από όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

- Κερδίζει με 2-0 και να είναι τόσο αδικημένος από το σκορ, έχοντας χάσει πέναλτι και άλλες τέσσερις κραυγαλέες ευκαιρίες.

Ένας ΠΑΟΚ που «πάτησε» την αντίπαλό του μέσα στο σπίτι της.

Ένας ΠΑΟΚ που ισοπέδωσε ποδοσφαιρικά μία ομάδα που πράγματι δεν έχανε εύκολα από κανέναν.

Ένας ΠΑΟΚ που μετράει 25 νίκες στα τελευταία του 26 ματς!

Μια ομάδα που τις αφαίρεσαν έξι βαθμούς, την μηδένισαν δύο φορές και παρά το σοκ συνέχισε να παίζει το ίδιο καλά ίσως και καλύτερα από πριν…

Επειδή όμως… υπάρχει Θεός, δεν μπορούσε όλο αυτό που ζήσαμε φέτος να μην κλείσει με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάντηση που δόθηκε ποτέ από ομάδα.

Γιατί όσο κι’ αν ο σπουδαίος Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρούσε άδικη αυτή την πίεση που έμπαινε στην ομάδα του για ένα ματς, αυτό που χθες έγινε στην έδρα της ΑΕΚ, ήταν αποστομωτικό!

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τυχαία!

Ο ΠΑΟΚ δεν έκλεψε (ποδοσφαιρικά βεβαίως…) το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κάτι που δεν δικαιούνταν…

Μπήκε στο γήπεδο, έκανε το παιχνίδι του και απέδειξε για πολλοστή φορά ποιος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ποιος είναι ο πιο ποιοτικός και φυσικά ο καλύτερος στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση έκανε τα… αυτονόητα για όσους βλέπουν και νιώθουν.

* Μετά και από αυτόν τον θρίαμβο είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει έχοντας τις καλύτερες βάσεις σε σχέση με όλους, για την επόμενη σεζόν. Όπως ακριβώς το είπε και ο άνθρωπος του αντιπάλου χθες, παρουσία πολλών ανθρώπων: «Ήρθαν και μας έκαναν επίδειξη δύναμης. Ήταν ένα δείγμα τι θα γίνει του χρόνου…». Τώρα, ο Ιβάν Σαββίδης που δημιούργησε αυτό το τρομερό σύνολο μέσα σε αυτό το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, τώρα πρέπει να προσέξει τα (λίγα) επόμενα βήματα που θα εκτοξεύσουν την ομάδα του.

* Άντε και του χρόνου ο τελικός στη Θεσσαλονίκη για να δουν μετά από χρόνια και την πόλη και τα γήπεδά της, οπαδοί άλλων ομάδων…

* Αν ο Πρίγιοβιτς έβαζε το πέναλτι στο 25΄ θα γράφονταν ιστορία με το σκορ που θα ακολουθούσε υπέρ του ΠΑΟΚ.

* Μετά τα πολλά παράπονα και τις «καταγγελίες» για ομάδες που πήγαιναν να πάρουν βαθμούς από το δικό του συγκρότημα (!!) ο προπονητής της φιναλίστ του κυπέλλου, παραπονέθηκε χθες και για το ότι το κύπελλο τελείωσε μετά το πρωτάθλημα!

* Κάποτε ένας άλλος πρόεδρος, είχε πει για… «το αν ο διάολος σπάσει το ποδάρι του και κερδίσει ο ΠΑΟΚ έναν τελικό. (Πάλι 12 Μαΐου ήταν…). Τώρα ένας άλλος πρόεδρος, χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο και τους ανθρώπους του με την γνωστή έκφραση. Για την ασέβεια, εισέπραξε και αυτός μία άκρως ποδοσφαιρική απάντηση. Για τον ΠΑΟΚ που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να πετύχει η ομάδα του τόσα πράγματα εδώ και τρία χρόνια…

* Ο τεράστιος Βιεϊρίνια έψαχνε αυτό το γκολ εδώ και καιρό! Ο Θεός του το έδωσε στον τελικό! Το άξιζε για όλα τα όνειρα και τις προσπάθειες που έκανε να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα. Απλά μία διαφωνία Αντρέ… Είσαι πολύ μεγάλος και πολύ-πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα, για να ξοδεύεις τόσο χρόνο για έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Δεν αξίζει…

* Τιμή και δόξα στον Λάζαρο, ο οποίος τώρα που φεύγει, έβαλε αυτό το γκολ με την ΑΕΛ και έστρωσε αυτό το πολύ ωραίο σκηνικό για τον φετινό τελικό κυπέλλου. Έτσι έπρεπε να τελειώσει αυτή η χρονιά… Με αυτό το παιχνίδι, που έκλεισε πολλές εκκρεμότητες και έδωσε τόσες πολλές απαντήσεις, κλείνοντας ταυτόχρονα και… τόσα πολλά στόματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.