Από τον Κούδα στον Πρίγιοβιτς, 48 χρόνια μετά…

Από τον Κούδα στον Πρίγιοβιτς, 48 χρόνια μετά…

bet365

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μιμήθηκε -δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ- τον Γιώργο Κούδα, με το πρώτο χαμένο πέναλτι σε κανονική διάρκεια τελικού κυπέλλου, μετά από 48 ολόκληρα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με τον πρώτο σκόρερ του στο 25ο λεπτό του τελικού τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, καθώς ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει από την «άσπρη βούλα» τον Μπάρκα.

Αυτό για τους «ασπρόμαυρους» ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι σε κανονική διάρκεια ενός τελικού κυπέλλου, καθώς πριν από 48 χρόνια στη θέση του ήταν ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος (γενικά) δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τις εκτελέσεις πέναλτι.

Πότε ακριβώς συνέβη αυτό; Στον τελικό της 28ης Ιουνίου του 1970, με αντίπαλο τον Άρη, που είχε προηγηθεί το σκορ και τους «ασπρόμαυρους» να χάνουν στο 33’ τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 1-1, όταν ο Σαράφης ξέφυγε από τον Μιχαηλίδη και ανατράπηκε στο ύψος της μικρής περιοχής από τον Ραπτόπουλο. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος πέταξε άουτ την μπάλα και μαζί τα όνειρα των ΠΑΟΚτσήδων.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα