Ποιος επέτρεψε να κρίνεται το Grexit στον τελικό;

Ποιος επέτρεψε να κρίνεται το Grexit στον τελικό;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος, λίγες ώρες πριν από τον τελικό εκφράζει την ανησυχία του, ζητά από τους οπαδούς να επιδείξουν και άψογη συμπεριφορά και αναρωτιέται γιατί φτάσαμε να κρίνεται το Grexit, σε ένα ματς - φωτιά!

Tα επεισόδια που έγιναν τα δύο τελευταία βράδια στο κέντρο της Αθήνας, δεν μπορούν να με αφήσουν ανεπηρέαστο. Είναι φανερό ότι ο πυρήνας των φανατικών οπαδών των δύο ομάδων, έχει άγριες διαθέσεις ενόψει τελικού, κάτι που ήταν γνωστό αλλά επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο στα κεντρικά σοκάκια της πρωτεύουσας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Οπλισμένοι στρατοί, με μολότοφ, κροτίδες, καδρόνια κι ότι άλλο έβρισκαν, όχι μόνο σκόρπισαν τον τρόμο αλλά κυρίως δείχνουν έτοιμοι να το επαναλάβουν στη διάρκεια του τελικού.

Οσο προσπάθειες και να γίνονται, αυτή η μειοψηφία αποδεικνύει ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι σε τούτη τη χώρα, να διοργανώσουμε με ηρεμία και ασφάλεια έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου αντίπαλοι είναι οι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Και μπορεί απόψε να παίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά το ίδιο θα γινόταν, εάν είχαμε στον τελικό τον Ολυμπιακό ή και τον Παναθηναϊκό!

Είναι δεδομένη η πρόθεση συγκεκριμένων οπαδών να κάνουν επεισόδια και απλώς ευελπιστούμε ότι η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας θα αποτρέψει τα χειρότερα. Πως θα αντιδράσουν, όμως, όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ, σε ένα λάθος σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή; Και τι θα γίνει με τους αντίπαλους οπαδούς, εάν μία ομάδα «καθαρίσει» από νωρίς τον τελικό;

Απ’ όλα αυτά προκύπτει και το τεράστιο σφάλμα, κυρίως της ΕΠΟ και σε δεύτερη μοίρα, της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού που δέχθηκαν να κρίνεται το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου σχετικά με το Grexit, σε έναν αγώνα τεράστιας επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, FIFA και UEFA θα παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα τεκταινόμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο και όσα γίνουν ή δεν γίνουν, θα κρίνουν εν πολλοίς την τελική απόφαση για το Grexit.

Αναρωτιέμαι, υπάρχει άραγε πιο… σημαδεμένη τράπουλα από την πιθανότητα επεισοδίων σε αυτό το ματς; Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα. Ποιος επέτρεψε να κρίνονται όλα σε ένα ματς- φωτιά; Γιατί δεν έγινε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην περνά τις εξετάσεις του το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αγώνα κόντρα σε δύο ομάδες που η αντιπαλότητα το τελευταίο διάστημα, έχει χτυπήσει κόκκινο; Και γιατί δεν έπεσε στο τραπέζι, πρόταση για διεξαγωγή του τελικού παρουσία μαθητών, όπως πλέον κάνουν το μπάσκετ και το βόλει, από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα και την κανονικότητα; Ακόμα κι αν το επέβαλαν οι ξένοι, η ΕΠΟ δεν έπρεπε να το αποδεχθεί!

Μακάρι αυτές οι επισημάνσεις να αποδειχθούν άκυρες σε λίγες ώρες και να δούμε έναν κανονικό τελικό. Εστω και τώρα δεν είναι αργά, να πέσουν από κάθε πλευρά οι τόνοι και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οδηγός πρέπει να είναι και η άψογη στάση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, όλη την εβδομάδα πριν από τον τελικό, καθώς οι παράγοντες και οι παίκτες των δύο ομάδων - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - κράτησαν χαμηλά τη μπάλα και δεν έριξαν λάδι στη φωτιά.

Απέδειξαν ότι εάν θέλουν, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ήρεμου κλίματος και στην κατεύθυνση ότι όλα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος