Υποβιβασμός και... μπλόκο από την Ευρώπη για 2 χρόνια!

Gazzetta team
Υποβιβασμός και... μπλόκο από την Ευρώπη για 2 χρόνια!

bet365

Σκληρές ποινές που περιλαμβάνουν υποβιβασμό αλλά και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για δύο σερί χρονιές περιλαμβάνει το άρθρο 43 που προβλέπεται εάν ο ΠΑΟΚ επιλέξει να μην κατέβει στον τελικό!
Το άρθρο 43 του ΚΑΠ περιγράφει τις εξής κατηγορίες: Αποχώρηση ομάδας – Διακοπή αγώνα – Παραίτηση - Ποινές ομάδων. Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον τι τιμωρίες προβλέπει και περιγράφει το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν κατέβει στον τελικό του Κυπέλλου.
- Πιο αναλυτικά:
Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Εθνικών κατηγοριών, από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων. Ομοίως απαγορεύεται η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο
αγώνα.
1. Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.:
α) Αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετάσχει και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία, στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην Ε.Π.Ο.
γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκραμένη ποδοσφαιρική περίοδο
δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ αν πρόκειται για ομάδα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
2. Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, πέραν της ποινής του υποβιβασμού της πρώτης παραγράφου της επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για δύο (2) συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή του πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ εφόσον είναι ομάδα της Α΄ Εθνικής ή εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ εφόσον είναι ομάδα Β΄ Εθνικής. Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα.
3. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί στον αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (SUPER CUP) μεταξύ πρωταθλητού Α’ Εθνικής και νικητή του Κυπέλλου Επαγγελματικών ομάδων, της επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης έξι (-6) βαθμών από το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά, χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ αν είναι ομάδα της Α΄ Εθνικής και πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ αν είναι ομάδα της Β΄ Εθνικής και ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδος με τέρματα 3-0 4. Ομάδα που, λόγω επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου ή του αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (SUPER CUP) μεταξύ του πρωταθλητή της Α’ Εθνικής και του Κυπελλούχου Ελλάδος, εκτός από τις άλλες συνέπειες που υφίσταται σύμφωνα με το Φ.Α., τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει. Σε κάθε άλλη περίπτωση η υπαίτια διακοπής ομάδα τιμωρείται με τις ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 του παρόντος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα