Η σωτηρία ήρθε για ΑΕΛ και τώρα ώρα για το Κύπελλο

Φώτης Καρακούσης
Η σωτηρία ήρθε για ΑΕΛ και τώρα ώρα για το Κύπελλο

bet365

Μετά το 4-2 επί του Παναιτωλικού η ΑΕΛ εξασφάλισε την παραμονή της και πλέον όλο το βάρος πέφτει στο Κύπελλο και τη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Αισιοδοξία στους «βυσσινί» που δεν κρύβουν πως φαβορί είναι η Ένωση.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για την ΑΕΛ, με τους Θεσσαλούς να να υπάρχουν στιγμές που έδειχναν πως μπορούν να κοιτάζουν ακόμα και την πεντάδα και άλλες πως θα χρειαστεί προσπάθεια για την σωτηρία. Μια σωτηρία που πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά το 4-2 επί του Παναιτωλικού και πλέον όλοι στην ομάδα έχουν το μυαλό τους στραμμένο στο ματς της Τετάρτης με την ΑΕΚ.

Η ρεβάνς του 2-1 της Λάρισας, είναι χωρίς αμφιβολία το ματς της χρονιάς για την ΑΕΛ, καθώς οι... βυσσινί θέλουν και κυρίως έχουν δείξει πως μπορούν να προκριθούν σε έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου. Φυσικά κανείς δεν λέει πως οι Θεσσαλοί είναι φαβορί, ωστόσο η αισιοδοξία υπάρχει για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και την ιστορία που έχει η ομάδα στον θεσμό. Οι «βυσσινί» ξέρουν να φτάνουν ως το τέλος στην συγκεκριμένη διοργάνωση και σκοπεύουν να το κάνουν ακόμα μία φορά, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την εικόνα που βγάζει η ΑΕΛ στα τελευταία ματς με τον Σωτήρη Αντωνίου στο πάγκο. Οι Θεσσαλοί προσπαθούν και πάλι να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν έχουν ως κύριο σκοπό τους να κρατήσουν το μηδέν. Αυτό θέλουν να κάνουν και στο ΟΑΚΑ, να πετύχουν δηλαδή ένα τέρμα που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο.

Τα 5 ματς στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο του Αντωνίου

Όσον αφορά την αισιοδοξία, αυτή υπάρχει και βγαίνει και από τον Αντωνίου. Ο νεαρός τεχνικός είχε πει από την πρώτη στιγμή που ανέβαλε στους παίκτες του πως μένουν 5 ματς στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους δείξει πόσο πιστεύει στην πρόκριση.

Κούγιας: «Ο Αντωνίου κερδίζει το στοίχημα»

Στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομάδα στάθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΛ μιλώντας μας για τη ρεβάνς της Τετάρτης. Συγκεκιρμένα τόνισε: «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το στοίχημα κερδίζεται από τον Αντωνίου. Τελειώνει η σεζόν με προπονητικό τιμ για την επόμενη χρονιά και με έναν κορμό τουλάχιστον 17 ποδοσφαιριστών για αρκετά χρόνια, Πηγαίνουμε στον ημιτελικό με την ΑΕΚ σε εξαιρετικό κλίμα. Η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα