Δεν χάνεις από τον ΠΑΟΚ μόνο αν… φύγεις από το γήπεδο

Δεν χάνεις από τον ΠΑΟΚ μόνο αν… φύγεις από το γήπεδο

Δεν χάνεις από τον ΠΑΟΚ μόνο αν… φύγεις από το γήπεδο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα σπουδαία εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο κύπελλο, αλλά και για τις προεκτάσεις της υπόθεσης του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Λάρισα - ΑΕΚ με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη αποδείχθηκε γι’ ακόμη μία φορά ποια είναι η καλύτερη Ελληνική ομάδα. Το ξέραμε βέβαια, απλά ήρθε και αυτός ο ημιτελικός κυπέλλου σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή, να μας τονώσει την αίσθηση που είχαμε.

Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μπαλάρα και άλλες φορές φέτος, απλά σε αυτό το χρονικό σημείο, είχαν προκύψει κάποια θέματα που περιμέναμε να δούμε πώς και… αν θα τα ξεπεράσει.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδινε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε εκτός έδρας χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου του. Ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από μία ψυχολογική δοκιμασία, ενώ ο Πανιώνιος έδινε τον αγώνα της χρονιάς και θεωρητικά είχε προετοιμαστεί καλύτερα.

Παρολ’ αυτά ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο και παρά το ότι έπαιζε χωρίς τον αναντικατάστατο Μάτος, έκανε ένα τρομακτικό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Λουτσέσκου κυριάρχησε σε απίστευτο βαθμό, αφού πέρα από το 0-2 και τις φάσεις, αυτό το 18-82 κατοχής σε κάποια στιγμή κατά το ημίωρο, ήταν πραγματικά… απίστευτο.

Ομαδάρα, μπαλάρα, με πάθος, με συνδυασμούς, με αυτοματισμούς, με άπειρα κλεψίματα, με φάσεις, αλλά κυρίως με μεγάλο θυμό! Τσατισμένοι ήταν για τη χαρά του παιχνιδιού που τους στέρησαν την Κυριακή! Κάπως έτσι αντί να την «πληρώσει» ο Ολυμπιακός, την «πλήρωσε» ο Πανιώνιος!

Διαβάζω δεξιά και αριστερά για «έπαρση» και αλαζονεία των ΠΑΟΚτσήδων, αλλά συγνώμη: Όταν μία ομάδα έχει 16 συνεχόμενες νίκες, τι πρέπει να κάνεις; Όταν μία ομάδα παίζει τέτοιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο τι πρέπει να λες; Όταν βλέπεις τον ΠΑΟΚ να μετράει σε αυτά τα ματς 47-5 τέρματα, να μην ενθουσιάζεσαι; Δηλαδή τώρα που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί πρωτάθλημα και κύπελλο, οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να είναι μουτρωμένοι και μίζεροι;

Στο κάτω-κάτω όλα αυτά είδαν στον Ολυμπιακό και έκαναν ότι έκαναν την Κυριακή… Γιατί αυτή τη στιγμή φαίνεται (και αποδείχθηκε) ότι ο μόνος τρόπος για να μην χάσεις από τον ΠΑΟΚ, είναι… να μην παίξεις.

Ακόμη και αυτή η αντίδραση όμως, πώς επηρέασε τον ΠΑΟΚ; Τι είπε χθες ο Λουτσέσκου: «Οι παίκτες μου ξέρουν ότι πήραμε μία τεράστια νίκη την Κυριακή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φοβήθηκαν να βγουν να παίξουν στο γήπεδο κι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να πετύχει μία ομάδα». Έτσι απλά…

* Έγραψα προχθές σε έναν φίλο που έστειλε σχόλιο ότι… « Αρχίζω να πιστεύω πώς ο Ολυμπιακός θέλει να χάσει αυτή την δικαστική υπόθεση της Τούμπας». Πέρα από το ότι στόχος τους εδώ και πολύ καιρό είναι να απαξιώνουν το πρωτάθλημα, να δημιουργούν εντάσεις, να φωνάζουν περί... αδικιών και να μειώνουν όσο περισσότερο γίνεται το νέο πρωταθλητή, για να καταδείξουν ότι υπάρχουν προβλήματα ( αφού σε αυτό δεν υπάρχει η Οργάνωση που συστηματικά τους ευνοούσε) είναι και τόσα πολλά τα λάθη τους σε αυτή τη διαδικασία, που στο τέλος αρχίζεις να απορείς:

- Πώς είναι δυνατόν (μετά και τα τελευταία κοντινά πλάνα) να πεισθεί ο οποιοσδήποτε ότι χτύπησε σοβαρά ο Γκαρσία; (Μέχρι και ο Μητσικώστας απάντησε σε αυτό χθες με τον δικό του μοναδικό τρόπο).

- Πώς είναι δυνατόν να έκαναν τέτοια χοντράδα με τη λίστα αξιωματούχων, όπου ξέχασαν τον προπονητή τους;

- Πώς γίνεται να έκανε τέτοια γκάφα ο Θεοδωρίδης με τη πανηγυρική κίνηση αποχώρησης πριν τον διαιτητή, κάτι που χθες προσπάθησε να μαζέψει λέγοντας ότι επικρατούσε ζούγκλα, αυτό δηλαδή που ο Μιραλάς επιχείρησε με την ατιμώρητη χειρονομία του, αλλά δεν πέτυχε;

- Πώς και γιατί εκτέθηκαν έτσι με τις αρχικές πληροφορίες που μετέφεραν στους ρεπόρτερ ότι ο προπονητής χτύπησε στο μάτι;

- Πώς είναι δυνατόν επί 15 λεπτά να μην αφήνουν τον εγκεκριμένο γιατρό του αγώνα να μην εξετάζει ή προσφέρει τις υπηρεσίες του στον προπονητή, κάτι που πήγαν να διορθώσουν βγάζοντας το μέγα ψέμα ότι αυτός δεν επιτρέπονταν να έχει τη συγκεκριμένη θέση; (Τώρα που καταρρίφθηκε και αυτό από το κατηγορητήριο, πώς θα στηριχθεί η άρνηση στην εξέταση;)

Δεν γίνεται μία ΠΑΕ να έχει βάλει τόσα αυτογκόλ σε μία τέτοια υπόθεση όπου τελικά διορθώνει το ένα λάθος με άλλα δύο!! Μία ΠΑΕ που επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα, επιχείρησε να πείσει και για νέα αφαίρεση βαθμών για επεισόδια και τραυματισμούς αστυνομικών που καταγράφηκαν 100 μέτρα μακριά από το γήπεδο! Και τώρα που ούτε γι’ αυτά κατηγορείται ο ΠΑΟΚ;

Μία ΠΑΕ -και όχι μόνο αυτή- που προσπάθησε να παρουσιάσει τον έναν οπαδό ως τον χειρότερο εγκληματία, ο οποίος όχι μόνο δεν έπρεπε να είναι στο γήπεδο, αλλά κατά τύχη έχει γλιτώσει και τη φυλακή! Οπαδό που αποδείχθηκε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο!! (Και εδώ μεθοδευμένα ψέματα λοιπόν από πολλούς και διάφορους…).

Κλείνοντας…

Τι απόφαση θα βγει δεν ξέρω. Όσοι είναι βέβαιοι για την απόφαση, ξεχνάνε ότι αυτά γίνονταν ΜΟΝΟ στην εποχή της εγκληματικής οργάνωσης. Τότε υπήρχαν κάποιοι που ήξεραν (ή όπως ακούσαμε και διαβάσαμε στο κατηγορητήριο μεθόδευαν) αποφάσεις πριν αυτές ανακοινωθούν.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι παρά τα «ρεπορτάζ» για ψεύτικες συναντήσεις και παϊδάκια (οι φωτογραφίες που υποσχεθήκατε που είναι ρε παιδιά;) παρά τα «δημοσιεύματα» για παλιό ματς του ΠΑΟΚ μέσα σε μία λίστα 50 αγώνων, παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί ο ΠΑΟΚ επειδή οι οπαδοί του ταξιδεύουν παντού και δεν διακόπτουν παιχνίδια όπως αυτό της Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, παρά το ότι ο Σάκχοφ δεν ήταν οφσάιντ με την Λάρισα αλλά αυτό αναφέρεται και ταυτόχρονα αποκρύπτονται φάσεις αντιπάλων όπως από πρόθεση αποκρύπτονται ενέργειες όπως του Μιραλάς, παρά αυτή την στημένη και… ακριβή προσπάθεια να μειωθεί ο ΠΑΟΚ, όλο το δίκιο εξακολουθεί να είναι με το μέρος αυτού του φίλου που χθες εδώ στο Gazzetta έγραψε: «Θα σας ταράξουμε στο ποδόσφαιρο…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.