Όταν είσαι κακός και βάζεις τρία στο Περιστέρι...

Όταν είσαι κακός και βάζεις τρία στο Περιστέρι...

Όταν είσαι κακός και βάζεις τρία στο Περιστέρι...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον χθεσινό προημιτελικό του κυπέλλου, για τα νέα πρόσωπα, για τον Λουτσέσκου αλλά και τους μεγάλους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα .

Φιορεντίνα - Γιουβέντους με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ή μάλλον πήγε καλά στο σημαντικό κομμάτι της αποτελεσματικότητας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φάνηκε πιο «έμπειρος» και «υποψιασμένος» από τον πολύ καλό Ατρόμητο, που και πάλι όμως του έκανε περισσότερες τελικές, ενώ είχε και την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του.

Όλο το ματς του κυπέλλου, ήταν τα δύο χρονικά διαστήματα σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ατρόμητος πίεζε αφόρητα για να προηγηθεί, αλλά ήταν απρόσεκτος, έχασε την ισορροπία του και έμεινε εκτεθειμένος στον άξονα για να δεχθεί το 0-1 από τον Σάκχοφ και το 1-2 από τον Κάνιας. Εκεί τελείωσε το ματς και η πρόκριση. Πίεζε ο Ατρόμητος, σκόραρε ο ΠΑΟΚ και μετά… τέλος.

Ήταν πολύ θετικό για τον ΠΑΟΚ να παίζει χωρίς Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάμπος, Πρίγιοβιτς και όντας χειρότερος του αντιπάλου, να παίρνει την ουσία «χτυπώντας» σε καίρια σημεία του ματς.

Από την άλλη όμως εμφανίστηκαν και προβλήματα που ίσως και να πρέπει να προβληματίσουν. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δυνατό αντίπαλο (έστω και με αυτές τις απουσίες) όπως δηλαδή θα παίζει συνήθως από εδώ και πέρα, μια και το πιο βατό πρόγραμμα το αφήνει πίσω του.

Άρα οι 13 τελικές που δέχθηκε και το ότι ο Πασχαλάκης είχε τόση «δουλειά», είναι ένα θέμα. Η πολύ μέτρια απόδοση στο κέντρο και το ότι αρκετές στιγμές χάθηκε ο έλεγχος, είναι ένα ζήτημα. Η κακή απόδοση των ακραίων του σε ένα ακόμη ματς, είναι πρόβλημα. Η αγωνία για την προσαρμογή Αζεβέδο και Μουλέν, θα είναι θέμα των ημερών, μια και οι δύο «πρέπει» να παίξουν. Από τη μία για να ανέβει ο Βιεϊρίνια και να δώσει πράγματα στα άκρα και από την άλλη για να καλυφθεί το κενό του Τσίμιροτ, που δεν είναι καθόλου μικρό. Πάντα υπάρχει και το θέμα του αντικαταστάτη του Μάτος; Ποιος; Ποιανού;

* Τελικά ο Λουτσέσκου «κάτι» έχει ε; Κάτι κάνει… Πόσοι και πόσοι δεν εκτέθηκαν με τον Ρουμάνο; Επώνυμοι και όχι μόνο… Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ τα γκάλοπ που δημοσιεύονταν τον Οκτώβριο, με σκοπό να πιεστεί ο Σαββίδης για να τον απομακρύνει. Ο ορισμός του λαϊκισμού από τους άμπαλους, που πάντα γράφουν αυτά που θέλει να διαβάσει ο φανατικός και όχι αυτά που πραγματικά ισχύουν.
Κοίτα να δεις ο αντιπαθητικός Ρουμάνος που ζει με το μαχαίρι στον λαιμό από τον Αύγουστο... Κατάφερε να κάνει τα… ρεκόρ των ρεκόρ στην ποδοσφαιρική ιστορία του ΠΑΟΚ με 13 νίκες, με ιστορικό σερί και στο πρωτάθλημα, με φοβερά αποτελεσματική άμυνα, με μεγάλη πορεία πρωταθλητισμού. Και όλα αυτά ενώ παρέλαβε καμένη ομάδα…

* «Καρφώθηκαν» οι εμπνευστές με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν περί κλόουν. Δανεικοί παίκτες στο ποδόσφαιρο, αλλά και δανεικά πανό με παλιές-χρησιμοποιημένες εκφράσεις;

* Το φετινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι επί της ουσίας, αλλά και… παραδοσιακά, πιο δύσκολο από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Επί προσθέτως, μέσα στο γήπεδο και στη διάρκεια των ντέρμπι, η ΑΕΚ αποδείχθηκε πιο δυνατή ως ομάδα από τον Ολυμπιακό. Τον εξέθεσε στο 100%. Παρολ’ αυτά, ακόμη θεωρώ ότι στον πρωταθλητισμό (με ότι αυτός συνεπάγεται ) ο Ολυμπιακός είναι πιο μεγάλος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος τώρα παρουσιάζεται ως φαβορί, αλλά θυμίζουμε ότι έχει ακόμη δέκα ματς το πρωτάθλημα και ο Δικέφαλος έχει τουλάχιστον πέντε πολύ-πολύ δύσκολα παιχνίδια για να ξεπεράσει. (Αν βέβαια πάρει -τώρα- τα πέντε επόμενα, τότε…).

Μαζί με όλα αυτά, εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο, έχει πιο πολλές πιθανότητες να περάσει την ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.